Benke Richárd
(Országos tisztségviselő)

„Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!”

1992. október 21-én született Zalaegerszegen. Érettségijét 2011-ben szerezte meg Lentiben, a Gönczi Ferenc Gimnáziumban. Érettségit követően Zalaegerszegen, a School of Business üzleti szakképző iskolában szerzett sportedzői OKJ-s végzettséget, labdarúgás szakirányon. 2016 júniusában diplomázott a keszthelyi Georgikon Karon, mint környezetgazdálkodási agrármérnök.
2009 februárjában ismerkedett meg a Jobbikkal, ezt követően folyamatosan segítette a párt munkáját. 2012-ben lépett be a Jobbik Lenti Ifjúsági Tagozatba, amelyet 2014 februárjától vezet is. 2015 januárjától alapszervezeti elnökként koordinálja, szervezi a pártügyeket a városban. 2015 májusától az ifjúsági tagozat Zala megyei elnökeként is tevékenykedik. 2016 szeptemberétől a párt zalaegerszegi választókerületének elnöke, 2017 március elején a Jobbik IT kongresszusa országos alelnöknek választotta.

Amiért küzd

"A Jobbik kormányra kerüléséért, hogy a nemzetmentő programot végrehajtva ismét egy független, büszke és élhető Magyarországon élhessünk."

Amit elítél

"A közönyt a közéleti dolgok iránt és az ezzel párhuzamosan ható „erőt”, mely fiataljainkból gyökértelen világpolgárokat tesz. "

Kedvencei

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya