Bús Árpád Zsolt
(alelnök)

„A világ úgy fordult, hogy csak egyféleképpen lehet ma sikeresen küzdeni. És az nem az, hogy hősi halált halunk, hanem hősi életet kell élni.” /Wass Albert/

1988-ban született a háromszéki Sepsiszentgyörgyön. Székely Mikó Kollégiumban érettségizett angol profilú matematika-informatika szakon, majd a Marosvásárhelyi EMTE Villamosmérnöki Karán végezett automatizálás szakon. Jelenleg Gyöngyösön egy orvostechnikai eszközgyártó cégnél dolgozik fejlesztő villamosmérnökként, illetve a Miskolci Egyetem Villamosmérnöki Karán tanul, célja az MSc diploma megszerzése. Szülei egyszerű, dolgos székely emberek, egész életükben a gyerekeikért dolgoztak, olyan mintát, értékrendet adva, amelyre büszke, és amely megfelelő alapot biztosít a mindennapokban való helytállásához. A jó Isten a Háromszéki hegyek lábától a Mátra lábához rendelte, és azóta büszkén mondja mindenkinek, hogy Ő egy mátraaljai székely. Ha megkérdezik, hogyan viseli a távolságot szülőföldjétől, azt mondja: "otthonról jöttem haza". Szülei, tanárai otthon, barátai, rokonai itthon vannak. E kettősséggel kerek az élete.
2012 óta tagja a Jobbiknak, de már korábban is rendszeres látogatója volt Vona Gábor előadásainak az erdélyi EMI táborban. 2013 márciusa óta a Jobbik Gyöngyösi Ifjúsági Tagozat elnökeként tevékenykedik. 2013-2014-ben az a megtiszteltetés érte, hogy a város kulturális életében aktívan és meghatározóan vehet részt, mint az Atilla Király Népfőiskola Heves megyei referense. Kezdeményezésére, 2014-ben állítottak először kettős keresztet Gyöngyösön, illetve szintén aktív szervezője lehetett a 2015. március 10-ei Székely Szabadság Napja gyöngyösi szimpátiatüntetésnek is. 2014. októberi választásain a Jobbik kompenzációs listájáról, hatodikként jutott be a városi testületben. Képviselői tisztsége mellett a város Jogi Bizottságában és Oktatásügyi és Kulturális Bizottságában kapott tisztséget. Képviselőként egy olyan településért dolgozik, ahol a fiatalok megtalálják számításaikat és ahol az idősek biztonságban tölthetik nyugdíjas éveiket.

Amiért küzd

"A fiatalokban hatalmas erőt és tenni akarást látok, koromnál fogva pedig segíthetem is, hogy céljaik, céljaink megvalósuljanak. Az a hitvallásom, hogy komoly eredményeket komoly munkával lehet elérni, és hiszem, hogy ez igaz az élet minden területére."

Amit elítél

"Belenyugvás. Közömbösség. Kishitűség."

Kedvencei

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya