Bús Árpád Zsolt
(Önkormányzati képviselőink)

„A világ úgy fordult, hogy csak egyféleképpen lehet ma sikeresen küzdeni. És az nem az, hogy hősi halált halunk, hanem hősi életet kell élni.” /Wass Albert/

1988-ban született Sepsiszentgyörgyön. A Székely Mikó Kollégiumban érettségizett angol profilú matematika-informatika szakon, majd a Marosvásárhelyi EMTE Villamosmérnöki Karán végezett automatizálás szakon. Jelenleg Gyöngyösön egy orvostechnikai eszközgyártó cégnél dolgozik fejlesztő villamosmérnökként, illetve a Miskolci Egyetem Villamosmérnöki Karán tanul. Célja az MSc diploma megszerzése. Idegennyelv-tudásának a munkája során nagy hasznát veszi, hiszen angolul, románul és németül is beszél.
Szülei egyszerű, dolgos székely emberek, egész életükben a gyerekeikért dolgoztak, olyan mintát, értékrendet adva, amelyre büszke, és amely megfelelő alapot biztosít a mindennapokban való helytálláshoz. A székely ember különösen megtanulta, hogy miből és hogyan merítsen erőt, ő is tőlük tanult meg küzdeni. A jó Isten a Háromszéki hegyek lábától a Mátra lábához rendelte, és azóta büszkén mondja mindenkinek, hogy egy mátraaljai székely. Ha megkérdezik, hogyan viseli a távolságot szülőföldjétől, azt mondja: "otthonról jöttem haza". Szülei, tanárai otthon, barátai, rokonai itthon vannak. E kettőséggel kerek az élete. 2013 márciusa óta a Jobbik Gyöngyösi Ifjúsági Tagozat elnökeként tevékenykedik, idei év elején másodszor választotta újra a tagság e tisztségre. Emellett tavaly szeptemberben az a megtiszteltetés érte, hogy a város kulturális életében is aktívan részt vehet, mint az Atilla Király Népfőiskola Heves megyei referense. Az októberi választásokkor a Jobbik kompenzációs listájáról, hatodikként jutott be a városi testületben. Képviselői tisztsége mellett a város Jogi Bizottságában, valamint az Oktatási és Kulturális Bizottságban kapott tisztséget.

Amiért küzd

"A fiatalokban hatalmas erőt és tenni akarást látok, koromnál fogva pedig segíthetem is, hogy céljaik, céljaink megvalósuljanak. Az a hitvallásom, hogy komoly eredményeket komoly munkával lehet elérni, és hiszem, hogy ez igaz az élet minden területére."

Amit elítél

"Belenyugvás. Közömbösség. Kishitűség."

Kedvencei

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya