Farkas Gergely
(elnök)

„Csak az szereti igazán hazáját, aki egynek érzi magát vele: szenvedését, romlását; szégyenét a maga szenvedésének és szégyenének, nagyságát és dicsőségét a maga dicsőségének, jövőjét mindenestül a maga jövőjének érzi. A hazaszeretet azonban nemcsak érzés, hanem akarat is: cselekvés a hazáért; elsősorban élni érte, mégpedig oly módon, hogy az ember azt a helyet, amelyre a haza nagy munkamegosztásában az Isten állította, egészen betöltse.” - Sík Sándor "A magyar hazát ma elsősorban nem a kard, hanem a kultúra tarthatja meg és teheti ismét naggyá." - Klebelsberg Kuno

1986. november 3-án született Kecelen. 2005-ben a kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban érettségizett, majd ezután egyetemi tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem szociológus-közgazdász szakán kezdte meg hagyományos, 5 éves képzés keretében. Szakdolgozatát a társadalmi tőke egyénekre gyakorolt hatásáról írta.
A 2003-as párttá alakulás óta segíti a Jobbikot. 2005 őszén, elkezdve Budapesten az egyetemi tanulmányait, kapcsolódott be az Országos Hivatal munkájába, ezzel egy időben pedig társaival megalakította a Jobbik Keceli Szervezetét, melynek azóta is elnöke. 2008 januárjától 2009 nyaráig Vona Gábor felkérésére elnöki kabinetvezető volt a Jobbikon belül, 2009 szeptembere és 2012 áprilisa között pedig a Jobbik Országos Választmányának alelnöke. Mindeközben 2009 szeptemberétől 2010 májusáig Balczó Zoltán európai parlamenti képviselő belföldi asszisztenseként tevékenykedett. A 2010-es választáson az országos lista 25. helyezettje, de végül a párt Nógrád megyei területi listájáról szerzett mandátumot. A parlamenti munkája során kiemelten foglalkozik az ifjúságpolitika, az oktatás és a kultúra kérdéseivel.

Amiért küzd

"„Olyan ifjúságra várunk, amely érzi hivatását és érzi erejét; amelynek hite van és lendülete, és amely akar is elébe állni a magyar jövő óriási munkájának. Amelynek vannak ideáljai, elvei, meggyőződései, hite, krédója, tízparancsolata, amely tudja, hogy miért él; tudja, hogy van célja és értelme az életnek.” (Sík Sándor)"

Amit elítél

"Nihilizmus, beletörődés, cél nélküliség, hisz Madách is megírta: „Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!”"

Kedvencei

Ferencvárosi Torna Club Ákos/Bonanza BanzaiHercule Poirot Gomba karikatúráiTörök GáborVágtázó Csodaszarvas/VHK Lajkó Félix Kisvakond Hamvas Béla Arthur MillerKlebelsberg Kunó George Orwell

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya