Farkas Gergely
(elnök)

„Csak az szereti igazán hazáját, aki egynek érzi magát vele: szenvedését, romlását; szégyenét a maga szenvedésének és szégyenének, nagyságát és dicsőségét a maga dicsőségének, jövőjét mindenestül a maga jövőjének érzi. A hazaszeretet azonban nemcsak érzés, hanem akarat is: cselekvés a hazáért; elsősorban élni érte, mégpedig oly módon, hogy az ember azt a helyet, amelyre a haza nagy munkamegosztásában az Isten állította, egészen betöltse.” - Sík Sándor "A magyar hazát ma elsősorban nem a kard, hanem a kultúra tarthatja meg és teheti ismét naggyá." - Klebelsberg Kuno

Farkas Gergely 1986-ban született Kecelen. Középiskolai éveit a kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban töltötte, szociológus-közgazdász diplomáját pedig Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte. 2003 körül ismerkedett meg a szárnyait bontogató Jobbikkal, amely mozgalom a nemzeti értékrendjével, fiatalos lendületével és elhivatottságával lett szimpatikus számára.
Szülővárosában meg is szervezte a Jobbik helyi szervezetét, amelynek 2006-os megalakulása óta elnöke. Egyetemi tanulmányai mellett a Jobbik Országos Hivatalának munkáját segítette, később Vona Gábor elnöki kabinetvezetőjeként, az Országos Választmány alelnökeként, majd Balczó Zoltán európai parlamenti képviselő munkatársaként gyarapította politikai tapasztalatait. 2010-től a Jobbik országgyűlési képviselőjeként és az Oktatási, Tudományos és Kutatási Bizottság tagjaként elsősorban az ifjúságpolitikai, kulturális és oktatási kérdések szószólója. 2010 és 2014 között a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióigazgatója, 2014-től általános frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés Kulturális bizottságának a tagja. Nőtlen, vallása római katolikus. Szabadidejét legszívesebben olvasással, barátaival vagy sportolással tölti.

Amiért küzd

"„Olyan ifjúságra várunk, amely érzi hivatását és érzi erejét; amelynek hite van és lendülete, és amely akar is elébe állni a magyar jövő óriási munkájának. Amelynek vannak ideáljai, elvei, meggyőződései, hite, krédója, tízparancsolata, amely tudja, hogy miért él; tudja, hogy van célja és értelme az életnek.” (Sík Sándor)"

Amit elítél

"Nihilizmus, beletörődés, cél nélküliség, hisz Madách is megírta: „Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!”"

Kedvencei

Ferencvárosi Torna Club Ákos/Bonanza BanzaiHercule Poirot Gomba karikatúráiTörök GáborVágtázó Csodaszarvas/VHK Lajkó Félix Kisvakond Hamvas Béla Arthur MillerKlebelsberg Kunó George Orwell

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya