Szalay Szabolcs
(Külügyi Stáb)

Mehetünk nyugodtan, mert az én utamnak vége úgysem lészen. Sok kocsi elporlik alattam, de én addig meg nem állhatok, míg az én testem is valamivel magasabbra nem emeli ezt a földet. (Nyírő József)

Szalay Szabolcs 1989. március 24-én született Miskolcon, jelenleg Dunakeszin él. 2007-ben a Babits Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nemzetközi tanulmányok alapszakán folytatta. Mestertanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen, valamint Erasmus-ösztöndíj keretében az isztambuli Bogaziçi Egyetemen végezte nemzetközi tanulmányok szakon. Fő kutatási területe a Balkán és Törökország. Szakdolgozatát a bosnyák nemzetépítés folyamatáról és perspektíváiról írta. 2013-ban szerzett mesterdiplomát.
Mivel már régóta foglalkoztatta a politika és a közéleti kérdések, 2013-ban csatlakozott a Jobbikhoz és a Jobbik Ifjúsági Tagozatához, a Dunakeszi IT alapító elnökeként. A gyakornoki program keretében Vona Gábor mellett dolgozott, ahol főleg külpolitikai témákkal foglalkozott. A gyakornoki idő leteltével továbbra is a frakció mellett maradt és külügyi elemzésekkel, valamint cikkírással segítette a munkát. 2014. májusa óta Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő asszisztenseként, valamint a török és délkelet-európai ügyek referenseként dolgozik. A Jobbik IT-ben belépése után szinte azonnal csatlakozott a frissen alakuló Külügyi Stábhoz, melynek 2014. áprilisában a vezetője lett.

Amiért küzd

"Azért küzdök, hogy Magyarország nemzeti érdekei szem előtt tartásával, megalkuvásoktól mentesen elfoglalhassa méltó helyét a többi nép között. Hiszek abban, hogy Magyarország többre képes annál, mint hogy Brüsszel és Washington követeléseinek feltétlen kiszolgálója legyen, elfeledve saját, önálló céljait. Azért küzdök, hogy Magyarország olyan állam legyen, melyre világszerte felnéznek, mert tudják, hogy olyan nép lakja, mely egyenes és barátságos más nemzetekkel, de sosem rest kiállni saját igazságáért, kerüljön bármibe is."

Amit elítél

"Azt a kishitűséget, gyávaságot és közönyt, mely hagyja, hogy Magyarországot megalázzák, kifosszák, amelyik nem tesz semmit az ellen a tudatos destruktivizmus és rombolás ellen, melyet a liberalizmus hazug jelszavainak jegyében ránk akarnak kényszeríteni."

Kedvencei

Ismerős Arcok Horthy Miklós Wass Albert Nyírő József BMW

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya