Sziráki Péter
(Önkormányzati képviselőink)

"Nekünk magyaroknak valóságos nemzeti betegségünk a sok beszéd, melynek csak egy ellenszere van: a tett." /gróf Klebelsberg Kuno/

1992. szeptember 13-án született Szolnokon. Az általános iskolát szülőfalujában, Jánoshidán végezte, majd a szolnoki Varga Katalin Gimnázium Arany János tehetséggondozó programjába járt. Jelenleg a Semmelweis egyetemen tanul mentőtisztnek.
A politikával Budapesten kezdett el foglalkozni az egyetemi tanulmányainak kezdetével. 2013 februárjában alapító tagja az Angyalföldi Ifjúsági Tagozatnak, fél évre rá belépett az angyalföldi alapszervezetbe is. A 2014-es önkormányzati választáson szülőfaluján, Jánoshidán indult képviselőnek mindössze 22 évesen. Sikerült a szavazók bizalmát megkapnia, második helyen jutott be a 6 fős képviselő testületbe.

Amiért küzd

"A rendszerváltás óta a regnáló kormányok mostoha gyermekként bántak az egészségüggyel. Hiszem, hogy a nemzet felemelkedésének hosszú távon alappillére az egészségügy, aminek minőségi átszervezése nem halasztható tovább. - Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! Ha a jánoshidai emberek mindennapjait élhetőbbé tesszük (sportolással, egészségneveléssel, egzisztenciát teremtő munkahelyekkel stb.) táptalajt biztosíthatunk a jövőnek. Be akarom bizonyítani az embereknek, hogy a Jobbikkal kapcsolatos negatív előítéletek nem igazak. Tisztességes, fiatalos és kreatív tagja kívánok lenni a képviselő testületnek."

Amit elítél

"Gyávaság, lustaság, korrupció, áskálódás-furkálódás. Beletörődömség."

Kedvencei

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya