Varga Dániel
(Országos tisztségviselő)

„Kicsi fehér templomotokba Most minden erők tömörülnek. Kicsi fehér templom-padokba A holtak is mellétek ülnek. A nagyapáink, nagyanyáink, Szemükbe biztatás vagy vád: Ne hagyjátok a templomot, A templomot s az iskolát!” (Reményik Sándor: Templom és iskola)

1994. április 16-án született Szombathelyen. 2013-ban szerezte meg érettségijét a Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskolában Csepregen. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem történelem szakos hallgatója.
2009. december 6-án került kapcsolatba a szárnyat bontó Ifjúsági Tagozattal, és csepregi szervezetét azóta is vezeti. 2010-ben ötletei alapján indult el a Nemzeti Vetélkedő elnevezésű regionális történelmi csapatverseny. Továbbá az ő szervezése alatt valósult meg a „Fényesebb a láncnál a kard” versíró pályázat. Jelenleg a tagozat országos alelnöke és Vas megyei elnöke. Munkája során igyekszik népszerűsíteni és közelebb hozni a fiatalokhoz a magyar történelmet és kultúrát. Szabadidejében falerisztikával és hadszíntérkutatással foglakozik.

Amiért küzd

"A jelenben mindenkinek tisztában kell lennie a múltjával, hogy ezáltal együtt építhessük az áhított Szebb Jövőt! "

Amit elítél

"Az élősködőket, akik a magyar nemzet évezredes fájának gyökerét pusztítják."

Kedvencei

Haditudósító Magyarország Reményik Sándor Numizmatika

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya