Diákmunka panaszbejelentés

A Jobbik Ifjúsági Tagozat célul tűzte ki a diákmunka visszaéléseit megszenvedő fiatalok segítését. A problémák közbeszéddé tétele, figyelemfelkeltő szórólap kiadása, a megoldási javaslatok közzététele mellett az alábbi űrlap segítségével a visszaélések felszámolásában szeretnénk segítséget nyújtani. Számos alkalommal ugyanis a fiatalok nem tudják, hogy kihez fordulhatnak az őket ért sérelmek bejelentése kapcsán, vagy ha tudják, akkor nem merik megtenni, mert félnek, hogy őket fogja retorzió érni az iskolaszövetkezet vagy a munkaadó részéről. 

Az alábbi űrlap arra teremt lehetőséget, hogy a diákmunka kapcsán az adott munkahelyen, iskolaszövetkezetnél tapasztalt tipikus, ismétlődő sérelmeket anonim módon le lehet írni, majd pedig ezt szakértőink feldolgozzák, és valamelyik országgyűlési képviselőnk nevében a bejelentést az illetékes Kormányhivatal felé megtesszük, akik eljárnak az ügyben. Sajnos sokak tapasztalata, hogy a Kormányhivatalok felé tett anonim bejelentésekre nem történik semmi az ellenőrzésre hivatott szerv részéről, ezért tartjuk azt fontosnak, hogy országgyűlési képviselő tegye meg a bejelentést. 

Kérjük, ha munkahelyén Ön is tapasztalt, elszenvedett ismétlődő, tipizálható jogsérelmeket diákmunka végzése közben, akkor az alábbi adatok megadásával és az eset rövid, tömör megírásával küldje el azt nekünk.

A bejelentők  anonimitását teljes mértékben garantáljuk! Viszont a vizsgálatok során esetleg felmerülő kérdések tisztázása érdekében kérjük, hogy valódi adatokat (név, elérhetőség) adjanak meg.