II. Országos Jobbik IT Nyári Tábor
2012. július 26. - 22:18

Idén Velence városában került megrendezésre a Jobbik Ifjúsági Tagozat II. nyári tábora, melyen száznál is több nemzeti érzelmű fiatal tehetett szert új kapcsolatokra és bővíthette eddigi tudástárát 4 nap időkeretében, a Liget Camping gyönyörű zöldövezetében.

Az első nap - a regisztrációt, a szálláshelyek elfoglalását és a csoportok beosztását követően - ünnepélyes megnyitóval; zászlófelvonással és a Nemzeti Imádságunk, a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, melyet hagyományszerűen minden reggel megismételtek a résztvevők. Első előadóként Vona Gábor szólította meg a fiatalokat, aki kitért a jelenlegi helyzetre, a felnövekvő generáció szerepére a közeljövőben, s arra is, hogy mitől lesz valaki valóban jó politikus, valamint résztvevők egyéni kérdéseik által a legkülönfélébb témákban érdeklődhettek a pártelnöktől. A szervezők az ismerkedést csapatjátékok keretében oldották meg, ahol a tagok egy emberként harcoltak a győzelemért. A közös vacsorát követően Vágó Sebestyén, jobbikos képviselő közreműködésével táncház keretein belül mozoghatták le a vállalkozó szelleműek a felesleges kalóriákat. A nap egy felhőtlen bulizásba torkolt, melyben a talpalávalót DJ Magi szolgáltatta, ahogy a tábor többi napján is. 

A második nap a reggelit követően Balogh Gábor újságíró, a Bar!kád.hu munkatársa előadásával kezdődött melyben kitért a média történetére, szerepére és a médiás manipulációk eszközeire, veszélyeire. A sort Takaró Mihály irodalomtörténész folytatta, aki az „Száműzött magyar írók” címmel tartott előadást. Többek között részletes felvilágosítást adott Herczeg Ferencről, Nyírő Józsefről és Tormay Cécile - ről is. Pihenésként ebéd után strandolás következett a Velencei – tavon, mely egészen a Romantikus Erőszak koncert kezdetéig tartott. Akikben még maradt energia a több mint másfél órás koncert után ezen az estén is Magival bulizhatott tovább. 

A harmadik napot mindennél jobban várták a fiatalok, hiszen az a Buzánszky Jenő tartott előadást, aki az egykori legendás Aranycsapat tagja volt. Jenő bácsi a kezdetektől a végekig elmesélte a történetüket egy olyan előadásban, ami nem csak megható, de rendkívül tanulságosnak is bizonyult. Volner János, jobbikos képviselő egy nagyon jó hangulatú bő egy órát töltött a fiatalokkal, mely idő alatt a rendvédelem témáját érintette részletesebben. A délután sportbajnoksággal és hagyományőrző programokkal telt, melynek eredményhirdetésére a vacsorát követően a Palmetta koncert előtt került sor. Az első három helyezett csapat tagjai bohókás és vicces ajándékokkal gazdagodhattak. A jó hangulat a koncertet követően szintén Maginak volt köszönhető.

Az utolsó nap egy ökumenikus istentisztelettel zárult, melyet követően könnyes búcsút vettek egymástól a résztvevők. 

A táborban több politikus is tiszteletét tette. Hegedűs Lórántné éppúgy, mint Szávay István, Bana Tibor vagy az a Farkas Gergely, aki a tábor szervezői közt szerepelt. 

Összességében tehát elmondható, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is egy rendkívül színvonalas, élményekben gazdag napokat töltöttek együtt a részvevők. Azoknak pedig, akik valamilyen módon nem tudtak részt venni, azt üzenik a szervezők és a fiatalok: Jövőre együtt, innen folytatjuk!

 

Lőrincz Lejla