IT hírek
:: 2016. január 7. - 15:05
2015-ben is sikeresen zárult a "Tiszta szívvel" karitatív akciósorozat

A Jobbik Ifjúsági Tagozat Karitatív Munkacsoportja a korábbi évek sikerein felbuzdulva idén is meghirdette nagyszabású jótékonysági akciósorozatát, a „Tiszta szívvel” Országos Karitatív Akciót.

Az elmúlt években az adományozóknak és lelkes tagságunknak köszönhetően sok száz gyermek, család karácsonyát tudtuk szebbé varázsolni. 2015-ben is ez volt a célunk, hogy ezzel a fajta munkánkkal segítsük magyar testvéreinket, ezzel is példát mutatva a fiatalok és kevésbé fiatalok számára. A Jobbik és a Jobbik IT számára 2015 az Önkéntesség Éve volt, így eddig is nagyon sok karitatív jellegű akciót hajtottunk végre, ennek megkoronázásaként is tekinthetünk a karácsony előtti megmozdulásunkra.

A teljesség igénye nélkül, az alábbi településeken voltunk jelen karitatív akciónkkal: Miskolc, Angyalföld, Kecel, Kiskunhalas, Józsefváros, Komló, Dombóvár, Kispest, Kübekháza, Dorog, Szentgotthárd, Cegléd, Tököl, Zugló, Óbuda, Pécs, Tolna, Kaposvár, Szeged, Pilis, Terézváros, Ajka, Tata, Balassagyarmat, Gyöngyös, Pápa, Sopron, Fót, Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Szigetvár, Lenti, Nyíregyháza, XVI. kerület, Székesfehérvár, Kecskemét, Csongrád, Halmaj, Komárom.

A legtöbb helyen segítségre szoruló családoknak gyűjtöttünk, hiszen rengeteg magyar család számára okoz nehézséget a téli hideg, sokan nem azon gondolkoznak, hogy karácsonykor mi kerüljön a fa alá, hanem azon, hogy hogyan vészeljék át a hideget, hogyan tegyék meleggé otthonukat. Éppen ezért több helyen tüzifával is igyekeztünk segíteni azokat, akiknek a téli tüzelő beszerzése is gondot okoz. Cegléden például egy idős hölgy portáját tisztította meg a helyi szervezet, az így összegyűlt faanyag is tüzelőként szolgálhat majd.

A leggyakoribb felajánlás a tartós élelmiszer, a játék, a ruha és a pénzadomány volt. Az ország több pontján adományoztunk azonban fenyőfát is, hiszen sok helyen ez is hiányzott volna az ünnepek alatt.

Adománygyűjtési akciónkkal nem csak magánembereket, hanem intézményeket is támogattunk, így pl. családsegítő szolgálat, kórházi osztály, gyermekotthon is szerepelt a gyűjtéseink kedvezményezettjei közt. Azonban nem csak csonkahonban, de az egész Kárpát-medencében igyekeztünk segíteni. Jártunk Felvidéken, a berzétei árvaháznál, ahol az év során már több alkalommal is segítettünk Mudi Róbert tiszteletesnek és közösségének. De jártunk Délvidéken és Kárpátalján is.

Ennek az akciósorozatnak a részét képezte a november végén megtartott jótékonysági bálunk is, ahol szintén jelentős pénzadomány gyűlt össze, ebből is az ország különböző pontjain élő embereknek, családoknak sikerült remélhetőleg szebbé tenni a karácsonyát.


Programsorozatunk elemei részben az egyes településeken működő szervezeteinkre és a hozzájuk csatlakozott magánszemélyekre épültek. Több helyen együttműködtünk más civil szervezetekkel is az összegyűlt adományok minél hatékonyabb elosztása érdekében. Ezúton is köszönjük a felajánlásokat, a támogatást és a segítséget mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak akciósorozatunk sikeréhez.


Idén is nagyon sok embernek sikerült örömet szereznünk, így biztosak vagyunk benne, hogy idén decemberben is folytatjuk a "Tiszta szívvel" jótékonysági akciósorozatot.

További képek megtekinthetők galériánkban

Jobbik Ifjúsági Tagozat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya