IT hírek
:: 2013. december 5. - 16:24
Beszámoló a II. Jótékonysági Bálról

A Jobbik Ifjúsági Tagozata jótékonysági akciósorozatának keretében immár második alkalommal rendezett jótékonysági bált. A Budapesten, november 30-án megtartott II. Jótékonysági Batyus Bál két okból is fontos eseménynek tekinthető az Ifjúsági Tagozat életében. Egyrészt a belépő- és támogatói jegyekből befolyt mintegy 300 ezer forintos összegnek köszönhetően sok nehéz helyzetben lévő család karácsonyát tettük örömtelibbé, másrészt bebizonyította, a Jobbik IT továbbra is dinamikusan fejlődik, hiszen a látogatók száma még a tavalyi – szintén nagy sikerű – bálét is túlszárnyalta.

A rendezvény sikere persze nem volt meglepő. Az IT-sek számára a jótékonykodás hagyomány, a báli program pedig igen hívogató volt. Ennek megfelelően a báltermet már este hatkor megtöltötték az ország minden részéből érkezett fiatalok, sőt még Spanyolországból és Azerbajdzsánból is érkeztek vendégek. A rendezvényen 10 jobbikos parlamenti képviselő is részt vett.

Elsőként a rendezvény fővédnöke, az Országgyűlés alelnöke, Balczó Zoltán lépett a színpadra és köszöntötte a bálozókat. Ezt követően Burány Árpád színművész Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet! című művét adta elő, melyet a közönség hatalmas tetszéssel fogadott. Hasonlóan nagy sikert aratott Varga Eszter hagyományőrző esküvői ruhabemutatója, valamint Szebeni Szilvia népdalénekes és a Czinege Népi Együttes népzenei összeállítása. Utánuk az IT-s rendezvények már visszatérőnek mondható vendége, Vári-Kovács Péter szórakoztatta a közönséget, majd a tombolán ki-ki könyveket, borokat vagy épp exkluzív régi térképet nyerhetett. A vendégek ezek után a Pop Secret zenéjére birtokba vehették a parkettet és kezdetét vette a hajnalig tartó táncos mulatság.

A Jobbik Ifjúsági Tagozata II. Jótékonysági Batyus Bálja idén is hűen tükrözte Magyarország egyik leggyorsabban növekvő szervezetének fő jellemzőit: a minőségi hagyományőrző programokat, a jó hangulatot és szórakozást, valamint a segítőkészséget nehéz helyzetű nemzettestvéreink felé. 

Szalay Szabolcs

Jobbik IT Sajtóosztály

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya