IT hírek
:: 2017. szeptember 19. - 12:15
A Fidelitas felismerte, hogy anyapártjuk politikája elüldözi az országból a fiatalokat? - SAJTÓKÖZLEMÉNY

Tízmilliárdos nagyságrendben vont el pénzt a Fidesz 2010 óta a magyar felsőoktatásból. Jelentősen csökkentették az államilag finanszírozott férőhelyek számát, egyetlen forinttal sem emelték az ösztöndíjakat és új kollégiumok is alig épültek. Egyre többen kénytelenek súlyos százezreket fizetni a továbbtanulásért, a kollégiumi férőhelyek hiánya többszörös túljelentkezést okozott, melynek következményeként megfizethetetlenek lettek az albérletek.

A Fidesz megoldása mindezekre a diákhitel. Az intézkedések egy irányba mutatnak: ne a tehetségesek, hanem a tehetősek kiváltsága legyen a diploma!

Ma egy diploma megszerzése több milliós, évtizedekig törlesztendő hitelt jelent a tanulni vágyó fiataloknak. Ezt a jövőképet, ezt a "polgári" perspektívát nyújtja jelenleg a Fidesz-kormány a magyar fiataloknak. A Fidelitas pedig hallgatott, amikor Orbán Viktor ebbe a lehetetlen helyzetbe hajtotta az ambiciózus fiatalokat. Hiteltelen és álszent, ahogy most, a választások közeledtével Böröcz László a fiatalok megmentőjének szerepében próbál tetszelegni és közben úgy csinál, mintha a probléma eddig nem is létezett volna. Nem csoda, hogy az Y generáció inkább a lábával szavaz és gazdasági kivándorlóként nyugatra menekül a kormány fiatal ellenes intézkedései elől.

A Jobbik és az IT régóta szorgalmazza a probléma megoldását, hiszen a hiányos tájékoztatás miatt tömegessé vált a hitelfelvétel olyan hallgatók esetében is, akik erre valójában nem lennének rászorulva. Igazságtalan, hogy a diákhitel elengedését kizárólag a fiatal édesanyák számára tették lehetővé, az édesapákéra viszont nem. Ezzel végső soron a magyar családokat károsítja meg a Fidesz, hiszen a családapa keresetéből a hiteltörlesztés miatt kieső jövedelem ugyanúgy a család költségvetéséből hiányzik. 

Minden olyan kezdeményezését támogatunk, amely a magyar fiatalok érdekeit szolgálja, de felhívjuk a figyelmüket, hogy ezen intézkedések mellett valódi megoldásokat kell találni erre az összetett és társadalmi katasztrófával fenyegető problémára. Ilyen sürgető feladat az ösztöndíjak jelentős emelése, az állami férőhelyek növelése, az albérletárak elleni küzdelem, és a kollégiumok építése. A Jobbik számít a magyar fiatalokra, kormányra kerülve pedig valódi partnerként fog tekinteni rájuk és érdekképviseleti szerveikre is. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a magyar fiatalok itthon boldogulhassak, diplomát szerezhessenek, otthonhoz juthassanak és családot alapíthassanak.

Kósi Márk, a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya