IT hírek
:: 2012. augusztus 21. - 13:44
A Jobbik Ifjúsági Tagozat is részt vett az erdélyi EMI-táborban

Az Erdélyi Magyar Ifjak immár nyolcadik alkalommal megrendezett táborában a Jobbik Magyarországért Mozgalom meghívottai mellett a Jobbik IT delegációja is képviseltette magát.

Évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend az EMI nyári fesztiválja, mely korábbi, gyergyószentmiklósi helyszínét idénre újra cserélte, és elköltözött 20 kilométerrel odébb, a szintén festői szépségű Borzontra. Az augusztus 8-a és 12-e között lezajlott hiánypótló székelyföldi rendezvényre a helyi látogatók mellett zarándokok érkeztek a Csonkaországból, és a többi elszakított területről is.

Az öt nap során az érdeklődők a programok rendkívül széles választékán vehettek részt. Külön sátor foglalkozott a mindannyiunk által követelt székely autonómiával, a szórványmagyarsággal, de megtalálták helyüket a kézműveskedni, vagy épp filmezni vágyók, és a gyermekekről sem feledkeztek meg a szervezők. Nagy érdeklődésre tartott számot minden este a borkóstoló, a Kárpát-medence számos pontjáról érkeztek a kiváló borosgazdák.

A legnagyobb figyelmet egyértelműen az esti koncertek és az előadósátor programjai váltották ki. A nagyszínpadon a nemzeti rock kiválóságai, a Kárpátia és az Ismerős Arcok mellett többek között a Beatrice, a Kormorán, az Ossian is fellépett. Az előadósátorban a legtöbb érdeklődőt az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Vona Gábor előadása vonzotta, aki Szávay István országgyűlési képviselővel nemzetpolitikai kérdésekről tartott előadást. A programról a barikad.hu részletes beszámolót közölt. Szintén telt ház előtt vitatkozott a kormány politikájáról Balczó Zoltán, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke Kőszegi Zoltán fideszes országgyűlési képviselővel, erről itt olvashatunk.

A Jobbik ifjúsági szervezete részéről számos tag mellett Farkas Gergely és Juhász Szabolcs, az Országos Szervezőbizottság tagjai is Borzonton töltötték a fesztivál napjait. Honlapunknak Juhász Szabolcs elmondta, nem is volt kérdés, hogy az IT is képviselteti magát a rendezvényen. „Teljesen természetes, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is részt veszünk Erdély legnagyobb, bevallottan nemzeti fesztiválján. Köszönet illeti EMI-s barátainkat a szervezésért, minden elcsatolt területünkön szükség lenne az efféle, magyarságtudatot erősítő, de egyben önfeledt szórakozást nyújtó rendezvényre.”

Farkas Gergely a tábor zárónapján egy ifjúságpolitikai kerekasztal-beszélgetésen vett részt. Jellemző, hogy bár meghívást kapott, mégsem vette a fáradságot a megjelenésre a Fidelitas és a KDNP ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ). Így aztán végül a Csonkaországot csak a Jobbik IT képviselte, mellette pedig három erdélyi szervezet vezetőségi tagja vett részt a beszélgetésen: Soós Sándor (Erdélyi Magyar Néppárt, EMNP), Lovassy-Cseh Tamás (EMI) és Bozsó Imre (Magyar Ifjúsági Tanács, MIT). A beszélgetésen téma volt a szervezetek tevékenységének bemutatása, az ifjúsági szervezetek nehéz helyzete, a fiatalok megszólításának akadályozó tényezői, vagy épp a hazai és erdélyi fiatalságot legjobban érintő problémák. A nem túl rózsás múlt és jelen elemzése mellett a jövőbetekintés és a tervek, elképzelések megfogalmazására is nagy hangsúlyt helyeztek a résztvevők, így egy bizakodó, optimista, jó hangulatú végkicsengése volt a beszélgetésnek.

Összességében az EMI-tábor idén is bizonyítékul szolgált arra, hogy a nemzet egységét nem a jelenleg érvényben lévő határok szabják meg, hanem a szívekben lakozó hazaszeretet. Erre legjobb példa talán a tábor azon percei voltak, amikor is az egyik napon, Risztov Éva olimpiai úszásakor együtt szurkolt a Kárpát-medence bármely régiójából érkező fiatal, majd kicsorduló könnyekkel ünnepelte a fantasztikus győzelmet. Ekkor éreztük mindannyian, hogy ha ennyire együtt és egyért dobog a szívünk, azt nem írhatják felül holmi határok….

 

jobbikit.hu

Fotó: Kató Alpár

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya