:: 2014. április 20. - 21:12
A Jobbik Ifjúsági Tagozatának küldöttsége Lengyelországba látogatott

Lengyelországi partnerszervezetünk, az Összlengyel Ifjúság évente megszervezi czestochowai zarándoklatát. A czestochowai kápolna Fekete Madonna-oltárképéről híres búcsújáróhely meglátogatása kiemelt szerepet játszik a buzgó katolikus lengyel hazafiak éves programjában. Az idén a zarándoklatra a Jobbik Ifjúsági Tagozata is meghívást kapott, melyet örömmel fogadtunk el.


Hatfős küldöttségünk március 22-én találkozott lengyel barátainkkal. A kápolna felé a RuchNarodowy zászlajával vonuló fiatalok mutatták, jó helyen járunk. Hamarosan már ismerős arcok köszöntöttek, hiszen szervezeteink között rendszeres a kapcsolat és mind a tavaly novemberi varsói látogatásunk, mind a március 15-i budapesti vendéglátásunk kellemes emlékeket ébresztett az Összlengyel Ifjúság tagjaiban.

A közös program első pontja a mise meghallgatása volt. A templomba több száz fiatal vonult be zászlókkal a helyi lengyel polgárok tetszését is kiváltva. A magyarországi (sajnálatos) viszonyokhoz képest rendkívüli volt látni, milyen fontos szerepet játszik a hit a lengyel fiatalok életében: a misét mindenki nagy elfogódottsággal hallgatta és szinte mindenki szentáldozáshoz is járult.

A misét követően a szervezet küldöttei köszöntötték a jelenlevőket, különös tekintettel a Jobbik IT-s csapatra. Az este felvonulással zárult, majd ki-ki hazaindult saját városába.

 

 

Szalay Szabolcs

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya