IT hírek
:: 2015. október 4. - 14:19
A Jobbik IT felveszi a kesztyűt az állatkínzókkal szemben

A Jobbik Ifjúsági Tagozat elfogadhatatlannak tartja az állatkínzás minden formáját. Ennek jeleként az állatok világnapján meghirdetjük a kutyaviadalok elleni kampányunkat.

Magyarországon sajnos rengeteg állatkínzás történik. Az egyik legbrutálisabb a kutyaviadaloztatás, melyet a törvény is szigorúan büntet. Ennek ellenére azokon a területeken, ahonnan a törvény kivonult, igen elterjedt. Az erre a célra tenyésztett kutyákat kegyetlen módon – veréssel, éheztetéssel – arra nevelik, hogy minden kutyával szemben gyilkos agresszióval viselkedjenek. Nem egyszer a menhelyekről visznek el kisebb testű kutyákat, akik felkötve vagy kihúzott fogakkal a harcolásra szánt kutyák edzőszereként pusztulnak el.

A kampány részeként plakátokon kérünk minden jóérzésű embert, ha tudomása van ilyenről, ossza meg velünk információit. Országos akciónkban figyelmeztetjük a menhelyeket és az állatorvosokat is a veszélyekre, illetve arra, hogyan ismerhetik fel a bűncselekményeket és elkövetőiket. További információ a www.jobbikit.hu/nemakutyaviadalra oldalon található.

 

 

Fügedi Richárd, a Jobbik IT országos alelnöke

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya