IT hírek
:: 2017. május 18. - 12:12
A Jobbik IT is képviseltette magát a MIK lendvai ülésén

A muravidéki Lendván tartotta 32. soros ülését a Magyar Ifjúsági Konferencia 2017. május 12-14. között. A csonkaországi és külhoni magyar ifjúsági szervezetek tanácskozásán a Jobbik Ifjúsági Tagozatát Kéki Imre Krisztián, az IT Nemzetpolitikai Kabinet elnöke, és Juhász Szabolcs, a  Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet alelnöke képviselte.

A konferenciát dr. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára és dr. Kaszás Mihály, a MIK muravidéki régióelnöke nyitotta meg.

Üdvözletét küldte a konferencia résztvevőinek dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, a helyiek nevében pedig Vida Törnar Judit, a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség, illetve Kozak Aleksandra, Lendva község titkára köszöntötte a megjelenteket.

A plenáris ülésen a szokásoknak megfelelően a régióelnökök bemutatták a régiójukhoz tartozó tagszervezetek elmúlt féléves beszámolóját. Részletesen bemutatásra került a Jobbik IT tevékenysége is, az azonban érdekes, hogy a Fidelitas munkájáról semmit nem tudhattunk meg, ők ugyanis nem küldtek beszámolót.

Szórád Gábor, a Magyar Ifjúsági Konferencia elnöke a Szent Imre emlékút projekt megvalósítását mutatta be, rávilágított továbbá a külhoni közösségi terek fejlesztésének fontosságára, ahol a fiatalok a saját közegükben tudnak találkozni egymással. Ezt követően szekcióülésekre került sor. Ennek keretében a Jobbik IT delegáltjainak aktív részvételével javaslatcsomag született a fiatalok közéleti aktivitásnak növelésére és a nemzeti identitás erősítésére. A javaslatcsomag a MIK ülésének végén konszenzussal elfogadott zárónyilatkozat mellékletét képezi, mely ide kattintva letölhető.

Az esti program a kötetlen beszélgetés, ismerkedés jegyében telt, egyes régiók bemutatták a rájuk jellemző ételeket, italokat, zenéket és népszokásokat, melyet nagy érdeklődéssel fogadtak a többi régió delegáltjai.

A Magyar Ifjúsági Konferencia következő soros ülését az anyaországban rendezik meg az ősz folyamán.

MIK Zárónyilatkozat

1. melléklet

Fotók: MIK, MMR

Jobbikos hírek

A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat
Keveseknek kell bemutatni Kovács Tamást, kétszeres olimpiai bajnok bronzérm

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya