IT hírek
:: 2015. november 5. - 07:43
A Jobbik IT Ösztöndíj pályázatának eredményhirdetése

Október 15-ig küldhették be a Jobbik Ifjúsági Tagozat tagjai a szeptember elején meghirdetett Ösztöndíj pályázatra jelentkezéseiket. A határidő lejártát követően szép számú és kiváló minőségű pályázatok érkeztek be. Örömmel konstatáltuk, hogy fiataljaink nem csak az IT közösségében, hanem tanulmányaikban, a sportéletben, a közéletben és magánéletükben is kiváló eredményeket érnek el.

A pályázat kiírása során célul tűztük ki, hogy támogassuk közösségünk azon tehetséges fiataljait, akik vagy tanulmányi, vagy egyéb – a társadalom számára hasznos – tevékenységükben sikeresen teljesítenek.

A pályázatot három kategóriában hirdettük meg: közoktatásban részt vevő, felsőoktatásban részt vevő, illetve diák, és hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező tagjaink részére. A beérkezett pályázatokat az IT Országos Elnöksége véleményezte, és igyekezett, hogy a sok, értékes pályázat közül kiválassza a legjobbakat.

A közoktatási kategóriában a Debreceni IT tagja, Zágonyi Markó Tamás bizonyult a legjobbnak, aki mind az iskolában, mind a zenei, mind az egyházi életben, de a diákönkormányzat elnökeként is kiemelkedően teljesít. Zongorista kimagasló teljesítményét számos versenyen elért első helyezés tükrözi a legjobban.

Felsőoktatási kategóriában Major Dániel Áron pályázatát támogatta az Elnökség. Dániel az Óbudai Jobbik Ifjúsági Tagozatának tagja, vegyészmérnökként, illetve biomérnökként végzett a BME-n, jelenleg a vegyészmérnöki mesterképzés másodéves hallgatója. Dániel kiváló tanulmányi eredményei mellett az MTA Wigner Jenő Fizikai Kutatóintézet Szilárdtestfizikai- és Optikai Intézetében is kiemelkedően végzi tudományos munkáját, eredményeit TDK dolgozatban is bemutatta. Dániel az egyetemi közéletben is aktívan részt vesz.

Diák, és hallgatói jogviszonnyal nem rendelkezők kategóriájában az Egri IT alelnöke, Besze Anna érte el az első helyet. Anna az Eszterházy Károly Főiskolán végzett nemzetközi kapcsolatok szakértőjeként. A már meglévő két nyelvvizsgája mellé idén szerezte meg az angol C típusú felsőfokú nyelvvizsgáját is, melyet tervei szerint egy német felsőfokú nyelvvizsgával egészít majd ki. Jelenleg egy Táncegyesület alapításán és beindításán dolgozik. Célja, hogy népszerűsítse a tánckultúrát és megismertesse a gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt a táncművészet alapjait.

Az IT Országos Elnöksége gratulál az ösztöndíjasoknak, illetve minden pályázónak megköszöni, hogy jelentkeztek felhívásunkra, és ezzel is hozzájárultak ösztöndíj felhívásunk sikeres lebonyolításához!

Szabó Péter

országos alelnök, a pályázat koordinátora

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya