IT hírek
:: 2018. október 31. - 23:15
A Jobbik IT XIII. vezetőképzőjéről

Idén is megrendezésre került a Jobbik Ifjúsági Tagozat vezetőképzője, amelynek célja, hogy felkészítsük a szervezeteink vezetőit az előttünk álló kihívásokra, és olyan tudást adjunk nekik, melyeket helyben is hasznosítani tudnak.

Egy-egy ilyen alkalom lehetőséget ad arra, hogy megosszuk egymással a tapasztalataikat, és részt vegyünk azokon az előadásokon és képzéseken, amelyek előremozdítják a helyi szervezeteink munkáját és szilárd talajt biztosítsanak politikai élet kihívásaival szemben. Az első napon Gyöngyösi Márton előadása hallgathattuk meg, ahol leginkább az aktuálpolitikai témák kaptak helyet. Ezen a napon került sor a Nemzeti Activity elnevezésű játékos vetélkedőre, ami közösségépítési célja miatt kötelező elem ezeknek a hétvégéknek.

A következő nap első előadását egy köztiszteletben álló, ismert személy tartotta és szavai egyszerre adtak lelkesedést a jelenlévőknek és útravalót a felelősségteljes munkához. Jellemző a hazai közállapotokra, hogy úgy fogadta el meghívásunkat a vezetőképzőre, hogy a neve ne jelenjen meg a hírekben, mert annak a kormánypárt miatt negatív következményei lennének rá nézve. Ezek után érthető, hogy úgy fejezte be az előadását, hogy nekünk azért kell küzdenünk, hogy ez a helyzet megváltozzon. Ezek után egy gyakorlati rész következett, ahol résztvehettünk egy általunk választott kiscsoportos képzésen. Ilyen volt a netkampány csapat képzése, ahol hasznos dolgokat tanulhattunk, mint például a helyi oldalak kezelését, moderálását, problémákat vetettünk fel, melyeket együtt oldottunk meg, de mást is lehetett választani, például egy előadást és játékos gyakorlatot magában foglaló kommunikációs képzést, vagy egy közös brainstomingot a szervezetépítésről.

Délután is kis csapatokban folyt a munka, ugyanis a mi véleményünket, ötleteinket is várta az Országos elnökség a most meghirdetett nemzeti ellenállási akciókról, így 8-10 fős kreatív stábokká alakultunk át és számtalan ötletet találtunk ki. Rendkívül lelkesen zajlott az ötletelés, és ha minden igaz, hamarosan meg is valósul belőlük néhány.  Ezek után sor került egy igazán motiváló beszédre, amit Jakab Péter tartott arról, hogy hogyan is került be a Jobbikba, majd hogyan küzdötte fel magát a képviselői pozícióig, illetve hasznos tanácsokkal látott el minket, hogy hogyan is dolgozzunk mi is ebben a közösségben hazánkat szolgálva. Jakap Péter nagyon tehetséges szónok,  az elejétől magával ragadott mindenkit. Személy szerint nekem az ő előadása tetszett a legjobban. A napot pedig táncházzal zártuk, ahol néhány csángó táncmozdulatot sajátíthattunk el, ezzel is gazdagítva kulturális ismereteinket.

Természetesen a harmadik, és egyben utolsó napon sor került a szokásos tesztírásra is, amelynek célja, hogy a résztvevők számot adjanak az hétvégén szerzett tudásukról. A hivatalos program, a sűrű és tartalmas hétvége levezetése egy hatalmas számháború volt, ami a szórakozás mellett nagyszerű lehetőséget biztosított a csapatépítésre is.

Mindezen kötött programok mellett volt időnk szorosabbra fűzni a kapcsolatot más tagozatokkal is. Számomra elképesztő az a bizalom, az a kölcsönös tisztelet, amellyel egymás iránt viseltetünk. Nem is szervezetnek nevezném, hanem egy nagy, összetartó, hazafias családnak, amelybe öröm beletartozni, és ami mellett együtt tehetünk nemzetünk jövőjéért.

Összefoglalva  oktatást kaptunk hasznos dolgokból, mint aktuálpolitikából, vezetési tapasztalatokból, beszédkészség fejlesztésből, egy nagyon összetartó, testvéries közösségben, ahol mindenki számíthat mindenkire! Én örülök, hogy ezen család tagja vagyok, és hiszem, hogy felelős, jó vezetői lehetnek, lehetünk nemzetünknek!

Bors Martin Szabolcs

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya