IT hírek
:: 2015. november 29. - 13:01
A Jobbik kiáll az egyetemi oktatók mellett

A Jobbik támogatja az ELTE Bölcsészettudományi Karának oktatóit azon kezdeményezésükben, miszerint nagymértékben szükséges emelni az egyetemi oktatók bérét, különösen a doktoranduszok tervezett ösztöndíj-emelésével összhangban.

A Jobbik természetesen üdvözli azt a döntést, hogy a doktori képzésre járó hallgatók ösztöndíja két lépcsőben emelkedik. Ugyanakkor valóban méltánytalan, hogy a hallgatói ösztöndíjak és az oktatói bérek között így égbekiáltó aránytalanság jön létre. Az egyetemeken oktató tanársegédek és adjunktusok már több mint tíz éve várnak béremelésre.

A Jobbik is osztja azt a véleményt, hogy teljességgel elfogadhatatlan, hogy mindössze 30-40.000 forintos béremelést ígérnek az egyetemi szférában, azt is három éven át elnyújtva. Így valóban az a megalázó helyzet jönne létre, hogy a doktorandusz és számos oktatója bére 2018-ban körülbelül azonos lenne. Ugyanez a tarthatatlan bérhelyzet jellemzi a nem oktató beosztású tanárokat és egyéb munkakörben foglalkoztatottakat is.

A Jobbik mindezek fejében ismét felszólítja a kormányt, hogy állítsa le a forráskivonást a felsőoktatás ágazatából, ne hagyják kivérezni a teljes magyar felsőfokú képzési rendszert, illetve méltányosan rendezzék az ott dolgozók, kutatók bérét.

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya