IT hírek
:: 2012. november 20. - 18:23
A Jobbik megállítaná a fiatalok elvándorlását

A fiatalok Magyarországról való elvándorlásának megakadályozása érdekében a Jobbik eseti országgyűlési bizottság megalakítását kezdeményezte – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Farkas Gergely, a párt országgyűlési képviselője.

A nemzeti radikális párt politikusa kifejtette, a kormány csak kommunikációs fogások és roadshow-k szintjén foglalkozik az ifjúsággal, az Új Nemzedék Jövőjéért Programból szinte semmi nem valósult meg, és a választásokkor sem volt szó „önfenntartó felsőoktatásról”.

Farkas szerint a kormánynak két nagy bűne van: a koncepciótlanság és a bizonytalanság, az egyik napról a másikra meghozott döntések miatt a fiatalok nem tudnak félretenni, hosszú távra tervezni. Mindez a statisztikai adatok szerint arra motiválja őket, hogy külföldön helyezkedjenek el.

A jobbikos képviselő a Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium megbízásából készített, két hete közzétett propaganda videót is pótcselekvésnek tartja, mondván abban szó sem esik a fiatalok valós lakhatási és megélhetési problémáiról. (A Youtube-ra feltett videón letiltották a kommentelési lehetőséget.)

A képviselő a Diákhitel Központ azóta letiltott reklámjára is kitért, amely arra biztatta a fiatalokat, hogy munkavállalás helyett adósítsák el magukat.

A Jobbik a riasztó mértékű elvándorlás megakadályozását pártok felett álló ügynek tartja, ezért eseti országgyűlési bizottság felállítására tett javaslatot. A barikad.hu érdeklődésére Farkas Gergely elmondta, a bizottság megalakulásának tárgysorozatba vételéről első körben az illetékes ifjúsági bizottság fog dönteni, ezt követően kerülhet az Országgyűlés napirendjére.

B.J.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya