IT hírek
:: 2012. szeptember 25. - 00:00
A jövő nemzedékét képzi ki a Jobbik

it1A Jobbik Ifjúsági Tagozat nagy hangsúlyt fektet a jövő nemzedékének fejlődésére, következő generáció kellő felkészítésére, így szeptember végén az Ifjúsági Tagozat helyi vezetői már negyedik alkalommal vehettek részt egy kétnapos képzésen, ezúttal Horányban.

Az előadássorozatot pénteken Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója kezdte meg, aki az IT alapszabályának megalkotásáról és a közeljövőben tartandó I. Kongresszusról osztott meg információkat a résztvevőkkel. Egyben elemezte az Országos Elnökség szemszögéből az Ifjúsági Tagozat eddig munkásságát, kifejezve elismerését az eddigi sikerekért és megfogalmazta az elvárásokat a jövőre nézve.

it2

Másnap elsőként Magor nyelv és történelem című új könyvéből adott ízelítőt Usztics Mátyás, a Nemzeti Kamaraszínház igazgatója. A magyar nyelv szépségére és egyediségére hívta fel a figyelmet, melynek szerkezete az egész világon páratlan.

it3

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, külpolitikusa az Európai Unióhoz való csatlakozás gazdasági és társadalmi okairól szóló előadásában a szomorú valóságot tárta a fiatalok elé. Nem csak a jelenlegi nem túl rózsás helyzetet elemezte, hanem a jövőbeli reményt biztosító keleti nyitás politikájáról is hosszasan értekezett.

Őt követte Balogh Gábor történész, publicista, aki már nem az első előadását tartotta az Ifjúsági Tagozat vezetőképzőinek történetében. Ezúttal a rendszerváltás körüli eseményeket mutatta be a résztvevőknek, akik akkor még vagy meg sem születtek vagy csak néhány évesek voltak.  Ugyanakkor fontos, hogy ők is tisztában legyenek az ekkor lezajlott folyamatokkal, hiszen napjainkat alapjaiban határozzák meg.

Borbély Zsolt Attila erdélyi nemzetpolitikus, borász a magyar borok világába kalauzolta el a résztvevőket, kiemelve a szakma mértékadó személyiségeit ésbemutatva az egyes borvidékek jellegzetességeit.

Vasárnap délelőtt végül Bíró András Zsolt, antropológus-humánbiológus zárta a fellépők sorát, aki a Kurultaj főszervezőjeként vált ismertté, de egyben számos őstörténeti kutatás is a nevéhez fűződik.

A program zárásaként az Ifjúsági Tagozatot vezető Országos Szervezőbizottság bejelentette, hogy mostantól rendszeresen megválasztja az adott hónap legjobban teljesítő helyi IT szervezetét. Első alkalommal a nagy presztízzsel járó címet a Budapest XIV. kerületében, Zuglóban működő Ifjúsági Tagozat nyerte el, akik ajándékot és oklevelet is kaptak az elismeréssel.

Az előadásokon kívül több szekciómunkában is részt vettek a jelenlévő fiatalok. Bevált és hatásosan alkalmazható módszereket osztottak meg egymással toborzásra, a már meglévő tagság motiválására, a sikeres rendezvényszervezésre, valamint az eredményes netkampányra. Péntek este táncház, majd ún. „silent disco” várta a fiatalokat, ezáltal biztosítva a kikapcsolódást. Aki pedig egy nyugodt kis beszélgetésre vágyott, a tábortűz melegénél talált magának társaságot.

A hétvége nem csak arra adott lehetőséget, hogy a fiatalok további hasznos ismeretekkel gazdagodjanak. Ismét találkozhattak az ország különböző pontjain élő barátok, jó ismerősök, akik a távolságok miatt nem túl gyakran tehetik ezt meg. Talán azért is erősebbek ezek a szálak, mert bár ritkán vagyunk így együtt, mégis úgy tudunk beszélgetni egymással, mintha mindennap találkoznánk.

 

Wekker Anita

a Jobbik Ifjúsági Tagozat tagja

 

Képgaléria

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya