Jobbikos hírek
:: 2014. április 1. - 11:53
A külképviseleten szavazók számában is tükröződik az aggasztó kivándorlási hullám

A napokban véglegessé vált külképviseleteken szavazók száma is arra világít rá, hogy az elmúlt évek során milyen drasztikusan növekedett az elvándoroltak száma. Változatlan feltételek mellett ugyanis 3,5-szer többen regisztráltak idén a választásra, mint 2010-ben, és tették mindezt úgy, hogy a Jobbik többszöri kérése ellenére sem tett a kormány semmilyen lépést, hogy megkönnyítse a külföldre kényszerített emberek szavazását, amely rendkívül pénz- és időigényes.   


Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője ráadásul olyannyira elveszítette valóságérzetét, hogy nem csak azt nem tudja, hogy mekkora és hány ingatlanja van, hanem minap egyenesen „legendáriumnak” nevezte azt, hogy ma sokkal többen dolgoznának külföldön, mint néhány éve. Pedig az igazság az, hogy óvatos becslések szerint is százezrek hagyták el a Fidesz-KDNP kormányzása alatt Magyarországot. Így a szocialista és fideszes ámokfutásnak köszönhetően már legalább félmillióan kénytelenek külföldön boldogulást keresni. A választásra regisztráltak száma azonban messze elmarad az ott élőkétől, ennek egyértelműen az az oka, hogy ők csak a külképviseleteken szavazhatnak, és nincs lehetőségük a levélben szavazásra. A Jobbik éppen ezért kormányra kerülve mindenki számára lehetővé teszi a levélben szavazást.

A Jobbik szerint a Nyugaton élő gazdasági menekültek nem kalandvágyból keresik a boldogulásukat, hanem az elmúlt 24 év kormányainak közös bűne ez. A külföldön élő magyar fiatalok és családok hazánk igazi rejtett erőforrásai, a Jobbik kormánya értük és velük fogja Magyarországot újra talpraállítani és megerősíteni.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya