IT hírek
:: 2016. szeptember 23. - 13:39
A NIT szabadegyetemén járt az IT

Szeptember 15-18 között került megrendezésre a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) Szabadegyeteme Felsőörsön. A 4 napos képzésre az ország minden pontjáról érkeztek a civil szféra, illetve a politikai pártok ifjúsági szervezetei. A Jobbik Ifjúsági Tagozatát Kassay Boglárka és Nichter Tamás képviselték. 

A résztvevők 2 napon keresztül 6 különböző szekciómunka közül választhattak. Ezek az oktatás, a vállalkozás és forrásteremtés, a nemzetközi ifjúsági érdekképviselet, a hazai érdekképviselet, a civil marketing és a civil menedzsment rejtelmeibe engedtek betekintést. A csoporttagok érdekes előadásokat hallgathattak meg, majd pedig izgalmas interaktív feladatokon keresztül próbálhatták ki a megszerzett ismereteket.

A szekciómunkák mellett 3 plenáris előadásra is sor került. A NIT vendége volt Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Cseresnyés Péter képzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár, akik a a hazai ifjúságpolitika horizontális együttműködési lehetőségeiről tartottak előadást. Másnap Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős európai biztos számolt be az Európai Unió ifjúságpolitikájáról. Szombaton az európai érdekképviselet működését ismerhették meg a résztvevők Schöpflin György európai parlamenti képviselő és Marco Grdosic Európa Tanács Ifjúsági Tanácsadó Testületének elnöke előadásában.

A hétvége egyik legizgalmasabb programpontjaként számon tartott ifjúságpolitikai kerekasztal beszélgetésen a hazai politikai pártok ifjúsági szervezetei kaptak lehetőséget, hogy ismertessék szervezetük célkitűzéseit. A Lehet Más a Jövő, az IDE- Ifjú Demokraták, Jobbik Ifjúsági Tagozat, Fidelitas részvételével zajlott beszélgetésen szó esett még a fiatalok lakhatásáról, nyelvtanulásról, felsőoktatásról, kivándorlásról. Az est pikantériáját azt adta meg, mikor a kormánypártot is képviselő Fidelitas résztvevő szinte ellenzékivé avanzsálódott, és kritizálta többek között a nyelvoktatást az egyetemeken. A már-már mókássá váló helyzeten az IKSZ segíthetett volna, ha ott lett volna, de sem ők, sem pedig a Societas nem vette a fáradságot, hogy megossza véleményét a hallgatósággal. A Jobbikot Farkas Gergely országgyűlési képviselő, egyben a Jobbik IT elnöke képviselte.

Az ott eltöltött négy nap lehetőséget biztosított a különböző területeken működő ifjúsági szervezeteknek, hogy jó kapcsolatokat alakítsanak ki egymással és szakmailag is gyarapodjon tudásuk.

Jobbikos hírek

A Jobbik szerint - bár üdvözlendő, mégis - édeskevés és megkésett, hogy a m
A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya