IT hírek
:: 2018. október 16. - 09:55
A remény gyilkosai – a kormány újabb csapása a fiatalokra

A Jobbik Ifjúsági Tagozatát mélyen felháborítja a kormány azon szándéka, amely teljesen megszüntetné lakástakarékpénztári megtakarítás állami támogatását. Abban az országban, ahol a fiatalok jelentős része elvándorlásban gondolkodik, ahol mindennapos probléma a fiatalok számára a lakhatás, ott a kormány ahelyett, hogy egy gesztust tenne ezen generációi irányába, inkább egy újabb pofont ad számukra. 

A lakástakarékoknak rengeteg előnye van. Amellett, hogy fehérítette a gazdaságot – hiszen a kifizetések csak számlák ellenében elképzelhetőek – spórolásra és takarékosságra nevelte a fiatalabb generációkat hosszú távon is és segítette őket a mindannyiunk számára fontos saját lakhatás megteremtésében.  A fiatalság ilyen szintű arculcsapása vetekszik azzal, amit ennek a generációnak a Gyurcsány-Bajnai kormányzat alatt kellett átélnie. Külön arcátlanság az, hogy a luxus kiadásairól elhíresült kormányzat egy olyan támogatást akar megszüntetni az elvétve előforduló „medence és jakuzzi” építési lehetőségekre hivatkozva, melynek összegét évenként 72 ezer forintba maximalizálták. Ez annyi, mint amennyit Mészáros Lőrinc fél perc alatt „megkeres”. Sajnos a fiatalok támogatására nincs ennyi pénz a kormány szerint fejlődő, prosperáló gazdaságú országunkban.

A legszomorúbb az egészben, hogy az ilyen és ehhez hasonló fiatalellenes intézkedések miatt érzi úgy sok százezer tízen- és huszonéves, hogy ebben az országban nincsen helye, hiszen a legapróbb lehetőséget is elveszi a kormányzat arra, hogy saját lakáshoz jusson. Alapvető reménye minden pályáját kezdő magyarnak, hogy biztos egzisztenciája és saját otthona lehessen. Ezt a reményt gyilkolja meg most a Fidesz! Szégyen, hogy ilyen kormánya lehet hazánknak!

Kálló Gergely
alelnök
Jobbik Ifjúsági Tagozat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya