IT hírek
:: 2015. április 10. - 21:55
Agresszív bevándorlók gyűrűjében: Ásotthalom

A Jobbik Mezőkövesdi ifjúsági Tagozatának tagjai Ásotthalmon jártak. Lukács Attila és Fügedi Richárd országos alelnök Toroczkai László polgármester társaságában járták be a települést, és a környező határvidéket, ahol illegális migránsokkal is találkoztak.

Már ahogy közeledtünk a déli határvidék felé, arra lettünk figyelmesek, hogy a buszmegállókban sötét alakok ácsorognak, és agresszívan mindenkitől azt kérdezik, hogy Budapestre hogyan tudnának eljutni. Kis idő elteltével készenléti rendőrök érkeznek és megkezdődik az igazoltatás, majd pedig egy kisbuszba szállítják őket. A polgármester úr elmondja, hogy ez itt mindennapos látvány, sőt a hathatós segélykiáltásai hatására már némileg csökkent a menekültáradat, de a határaink továbbra is ugyan olyan védtelenek. Mivel mi az északi határtól jöttünk ezt némi kétkedéssel fogadjuk, de mikor egy rövid idő után egy csoport néger bevándorlóba botlunk az út mellett, akkor kezdtük megérteni, hogy valóban rendkívül nagy a probléma, amivel az ásotthalmiak végvári vitéz módjára küzdenek. 

Bejártuk a szerb-magyar határt jelentő patakot, amelyen rengeteg illegális átkelésnek a nyomát láttuk, a környéken szétdobált miszlikre tépett papírok, elégetett útlevelek mutatják a migránsok országunkba való betörésének nyomait. Nem sok idő után azt is láttuk, ahogy a határsértő csoportok mintha csak piknikezni mennének, úgy lépik át a határunkat. 

Toroczkai úr megmutatta, hogy milyen módon próbálják a helyi turizmust is fellendíteni, ebben pedig nagyban alapoznak a helyi legendákra, és Rózsa Sándor, a legnagyobb magyar betyár emlékére, akinek helyben egy nagyszerű múzeumot is nyitottak. Fejleszteni akarják még a militari turizmust is, amihez a közelben lévő bunkerek jó lehetőséget nyújtanak.

Ásotthalom hatalmas területű település, és komoly tanyavilággal rendelkezik, akiket folyamatosan zaklatnak az illegális migránsok. Mivel a készenléti rendőrség csak a településeken fogdossa össze a bevándorlókat, így a tanyavilágba szabadon garázdálkodhatnak, nem kis gondot okozva ezzel az ott élőknek. Toroczkai László polgármester nagy gondot fordít a tanyák megmentésére, és az ott élők segítésére, az idősek ellátására, erre létrehozta a tanyagondnoki szolgálatot, akikkel egy kicsit mi is segítettünk az ott élőknek. Meglátogattuk az egyedül élő Sanyi bácsit, aki a tanyája melletti Csoda rétnek az önkéntes vigyázója. Sokat beszélgettünk vele, és elmondta, hogy bizony az illegális bevándorlók őt sem hagyják nyugodni. Mivel már nehezen mozog, segítettünk felásni a kertjét, valamint fát vágni és fát pakolni is.

Az öreg úr nagyon hálás volt a segítségért, és mivel számára a legfontosabb a csodarét, így annak legnagyobb csodáját, a fokozottan védett tavaszi egyhajúvirágot mutatta meg nekünk, aminek szépsége most is figyelmeztet, hogy van még miért megvédeni varázslatos országunkat. Hazatérve Mezőkövesdre pedig fokozott lelkesedéssel folytatjuk az aláírások gyűjtését, hogy országunk megcsonkított határait ismét határőrök védjék.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya