IT hírek
:: 2014. szeptember 19. - 13:51
Angyalföld - II. Országos Szemétszedési Akció

A Jobbik Ifjúsági Tagozata második alkalommal hirdette meg országos szemétszedési akcióját, a „Szedd és Tedd” környezetvédelmi megmozdulást. Ehhez csatlakozva az Angyalföldi Ifjúsági Tagozat szeptember 14-e délután kezelés alá vette a kerülethatárnál (Zugló szomszédságában) található vasúti átjárót, illetve annak zölddel borított környékét.

Szomorúan tapasztaltuk a terület elhanyagoltságát: elszórt ruhadaraboktól kezdve, építési törmelékeken keresztül egészen az elhullott állati tetemekig mindennel találkoztunk. Drogfogyasztásra használt tűk, kibelezett kábelek, csontdarabok, kifosztott pénztárcák, gumiabroncsok tömkelege fogadott minket a helyszínen.

Mindezek tisztán rávilágítanak a közbiztonság kérdésének válságára, mely kerületünk számos részét igenis sújtja. A kábellopások, azok égetése, drogfogyasztás, prostitúció mind a közbiztonságot komolyan veszélyeztető tényezők, nem is beszélve az állati tetemek és az építési törmelékek illegális lerakásáról.

A lámpaoszlopok kibelezése, azon kívül, hogy visszataszító látványt nyújt, még életveszélyes is, az ellopott vasúti tápkábelek pedig közvetlenül veszélyeztetik a közlekedésbiztonságot, szélsőséges esetben emberéleteket követelő tömegbalesethez vezethet. Mindezekből kifolyólag a Jobbik terrorcselekménynek minősítené a kötöttpályás közlekedés üzembiztonságát ellehetetlenítő kábellopás minden formáját.

Fontosnak tartjuk a kerület külső részeinek tisztán és biztonságban tartását. Ez a vasúti átjáró kiemelkedő fontossággal bír, hiszen számos vonat halad át rajta, így az utazóközönség rosszallását kelti, kerületünket rossz színben tünteti fel. Emellett kihangsúlyozandó, hogy a vasúti átjáró mellett húzódik a bicikliút, ezáltal a terület szennyezettsége, közbiztonságának súlyos állapota mind a turisták, mind a sportolni vágyók testi épségét veszélyezteti, nem is beszélve a gyakran arra közlekedő gyermekeinkről. 

Ezen felül súlyos közegészségügyi kockázatokat hordoz magában: a lerakott szemét környékén elszaporodnak a patkányok, melyek a közeli lakóépületeket ellepik, egészségügyi kockázatot jelentve a ház lakóira. Erről a jelenségről számos környékbéli is beszámolt.

Mindezek mellett az esztétikai és közegészségügyi problémák mellett a veszélyes hulladékok súlyos csapást jelentenek környezetünkre.

A fent említettekből kifolyólag kértük az önkormányzatot, hogy az általunk összegyűjtött, egy pontra elhelyezett szemét elszállításáról gondoskodjanak. A terület további, nagymértékű rendbehozatalt igényel környezetünk védelme és a közbiztonság javítása érdekében, melyre szintén felhívtuk a XIII. kerületi Önkormányzat figyelmét.

Környezetvédő munkánkat folytatjuk egy élhetőbb XIII. kerület reményében!

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya