IT hírek
:: 2017. január 27. - 12:31
Az IT-sek az Összlengyel Ifjúság téli táborában jártak

2017. január 20. és 22. között lengyel partnerszervezetünk, az Összlengyel Ifjúság (MW) a lengyel Tátra híres üdülővárosában, Zakopanéban szervezett téli táborában látta vendégül a Jobbik IT fiataljait.

 

 

Mivel a tábor legfőbb célja nem az aktuálpolitikai kérdések megvitatása, hanem az ismerkedés, a sport és a kikapcsolódás volt, ezért a lengyel szervezők síelni és hegyet mászni invitálták az IT-s csapatot.

A több órás, kellően megmozgató túra után a hóval vastagon betakart tájon keresztül menve, végül egy szemet gyönyörködtető befagyott tavat csodálhattunk meg 1600 méter tengerszint feletti magasságban, amit a hegycsúcsok öleltek körül. A hazafelé tartó úton is több természeti szépséget láthattunk és felkerestünk egy fontos vallási zarándokhelyet is – mondta el Oravetz András dunakeszi tagunk.

Persze azért teljesen a politika és a magyarországi helyzet megvitatása sem maradhatott el: a szervezők kérésére a Jobbik IT-s csapat egy prezentáció keretében mutatta be a magyar történelmet, az elszakított területeken élő magyarok sorsát, valamint szó esett a Jobbik IT tevékenységéről és céljairól. Az előadás után feltett kérdésekből kiderült, hogy lengyel barátaink meglehetősen tájékozottak Magyarországot illetően és értik a Jobbik törekvéseit.

A vasárnap reggeli Szentmisét követően sajnos a búcsú ideje is eljött, törekvéseit. A magyar fiatalok pedig elindultak haza Budapestre, ahol reméljük, hamarosan újra vendégül láthatjuk lengyel barátainkat.

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya