IT hírek
:: 2016. július 5. - 14:31
Az Összlengyel Ifjúság kongresszusán járt a Jobbik IT küldöttsége

2016. július 2-án országos tisztújító kongresszust tartott a Jobbik IT lengyel partnerszervezete, az Összlengyel Ifjúság (Młodzież Wszechpolska). Az immár közel száz éves múltra visszatekintő hazafias szervezet kongresszusán a Jobbik IT négy fős küldöttséggel (Szalay Szabolcs, Fodor Tamás, Böjte Melinda, Pánczél Ágnes) képviseltette magát.

A kongresszuson felszólalt Szalay Szabolcs, a Jobbik IT Külügyi Kabinetjének vezetője, aki beszédében az európai értékek megóvásának fontosságára és a közép-európai fiatalok küldetésére hívta fel a hallgatóság figyelmét, nagy tetszést kiváltva ezzel a fiatal lengyel hazafiak soraiban.

A kongresszus túlnyomó többséggel Bartosz Berket választotta meg az Összlengyel Ifjúság elnökének. Emellett sor került a szervezet legfőbb irányító testülete tagjainak megválasztására is, melybe nagy örömünkre magyarul is jól beszélő és Magyarországon tanuló barátunk, Michał Kowalczyk is bekerült.

Természetesen a hivatalos programot követően nem maradhatott el a közös ünneplés sem a Varsót keresztül szelő Visztula folyó partján. A kötetlen program során a szervezet több vezetőjével és Robert Winnicki lengyel parlamenti képviselővel is lehetőség nyílt egyeztetni a jövőbeli feladatokat és lehetőségeket illetően.

Bízunk benne, hogy ez a látogatás is tovább mélyíti majd a Jobbik IT és az Összlengyel Ifjúság kapcsolatát és együttműködését, melynek szép példája lesz, hogy idén nyáron lengyel fiatalok is részt vesznek majd a Jobbik IT gyergyószentmiklósi nyári táborán.
 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya