Jobbikos hírek
:: 2015. április 9. - 13:26
Az utolsó kapcsolja le a villanyt - Rémisztő kivándorlási adatok

A Jobbik felszólítja a Kormányt, hogy végre számoljon le az önámítással, nézzen szembe az elvándorlási tendencia riasztó növekedésével, és foglalkozzon súlyának megfelelően a hazánkat elhagyni kényszerülő honfitársaink problémájával. 

A Fidesz a téma felvetését régóta ellenzéki hisztériakeltésnek tartja, ami már csak azért is abszurd, mert az állami fenntartású KSH adatai folyamatosan a Jobbik által is ismételt riasztó jelenséget igazolják. Legfrissebb adataik egyértelműen kimutatják ezt a tendenciát. Tavaly másfélszer annyi magyar állampolgár távozott külföldre, mint egy évvel korábban, és csaknem hat és félszer annyi, mint 2009-ben. Miközben tehát a Kormány arról beszél, hogy olyan ország megteremtéséért dolgoznak, amely itthon tartja az embereket és hazahívja a külföldre távozottakat, addig a tények önmagukért beszélnek: a kormány politikája épp az ellenkezőjét éri el, tíz és tízezreket üldöznek el, a külföldön élők mindössze 10 százaléka tervezi határozottan a hazajövetelét a közeljövőben. 

A Jobbik a kérdésről való őszinte párbeszédet, a problémával való őszinte szembenézést szeretné elérni. Emellett szükséges a közmunka helyett valódi értékteremtő munkahelyek létrehozása, az oktatásban az állami férőhelyek számának növelése, a fiatalok lakhatását elősegítő bérlakás-program beindítása, vagy épp a Fidesz számára hátralévő kormányzási időben a kiszámítható jövő tervezést lehetővé tevő döntéshozatal megvalósítása. Ne azt nézze a Fidesz, hogy kinek a javaslatai ezek, hanem hogy az elvándoroltak tömegével hatalmas, világháborús léptékű veszteség éri az országot, ezért szükséges mielőbb cselekedni.

Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya