IT hírek
:: 2012. december 15. - 18:51
Azok ellen vagyunk, akik a cionizmus cselekvői, követői és szószólói! - Előadás az EMI-klubban

December 13-án tartotta a Jobbik Budapesti Ifjúsági Tagozat soron következő előadását, melynek vendége Katry Beáta a Palesztin-Magyar közösség tagja, illetve az utóbbi időben a média kereszttűzében lévő Gyöngyösi Márton, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője és az országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke volt. A beszélgetést Illyés Zoltán, az Ifjúsági Tagozat budapesti szervezője vezette.

Az előadás témáját két részre bontottuk, ám a kettő szoros összefüggésben feltételezi egymást. Katry Beáta a rendkívül megdöbbentő és szívszorító bemutatóval színesített előadásában elmesélte saját tapasztalatait. Tényekkel és bizonyítékokkal mutatta be a Palesztin nép helyzetét, hogy az erőszakos cionista mozgalom területfoglaló, kegyetlen politikájának égisze alatt mi történik. A telt házas EMI-klubban szinte megfagyott a levegő, hiszen a részvevőknek hihetetlen voltak felfogni, hogy minden egyezményt és szerződést felrúgva, következmény nélkül mészárolhatnak le válogatás nélkül gyermekeket, felnőtteket, civileket Simon Perez hithű katonái.

Gyöngyösi MártonAz est második felében az a Gyöngyösi Márton fejtette ki álláspontját a palesztinok helyzetéről, a magyarországi cionista lobbi és gyarmatosítás bizonyítékairól és veszélyeiről, aki az ominózus parlamenti felszólalásában, majd a későbbi pontosításában is felhívta a figyelmet az országgyűlésben ülő izraeli-magyar kettős állampolgárságú személyek diplomáciai veszélyére. A képviselő rávilágított arra, hogy sokkal több kapocs fűz össze minket a palesztinokkal, mint gondolnánk. Méltatta, hogy a palesztinok helyzete bár nem jó, semmiképp sem reménytelen, hiszen hitük, összefogásuk és nem utolsó sorban a 4,2-es születési rátájuk a bizonyíték arra, hogy csak idő kérdése és megérkezik számukra a szebb jövő. Gyöngyösi kifejtette, hogy a jelenlegi kormány külpolitikájától nem lehet változást remélni, hiszen nyílt és egyértelmű állásfoglalásra sem képes a Palesztinokat érő izraeli terror kapcsán. Hangsúlyozta, hogy sem ő, sem pedig a Jobbik nem faji és vallási alapon ítéli el a zsidókat, hiszen csakis azok ellen van, akik a cionizmus cselekvői, követői és szószólói.

Mind Katry Beáta mind pedig Gyöngyösi Márton kifejtette, hogy a palesztin-zsidó és a magyar-zsidó békés együttélés egyik esetben sem a palesztinokon vagy a magyarokon múlik, viszont továbbra is el kívánják ítélni azokat, akik önkényesen mások, esetlegesen egy egész nemzet vagy nemzetek kárára szeretnék érvényesíteni világhódító, önös érdekeiket.

Az est zárásaként a résztvevők kérdéseiket feltehették az illetékeseknek. Aki ott volt, nem kevés új tudással távozhatott, mely reméljük, egyszer mindenkihez eljut, ugyanis amiről nem veszünk tudomást, az attól még létezik.

 

Lőrincz Lejla

Jobbik Csepregi Ifjúsági Tagozat alelnöke

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya