IT hírek
IT hírek, :: 2011. február 2. - 18:40
Baráth Zsolt: A magyarságot az ifjúság tudja megmenteni

"Ki a magyar hát, cimbora? 
Te, vagy én? Vagy a harmadik? 
Nosza döntsük el szaporán, 
míg el nem süllyed a ladik!"

Baráth Zsolt ezzel a Wass Albert idézettel kezdte felszólalását a Magyar Országgyűlés Ifjúsági Albizottságának kihelyzett bizottsági ülésén, Sepsiszentgyörgyön január 29-én.

A bizottsági ülés egyetlen napirendi pont, az erdélyi ifjúsági szervezetekkel való ismerkedés volt. Éppen ezért az ülésre egyforma képviseleti arányban meghívást kapott a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) is. A MIT részérõl a küldöttségben rész vettek: Sándor Krisztina elnök, Bozsó Imre Lehel és Tõkés Lehel alelnökök, valamint a tagszervezetek (a Romániai Magyar Cserkésszövetség, az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület, a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet) elnökségi tagjai és központi munkatársai. A MIT küldöttségében vettek részt az EMI háromszéki szervezetének elnökségi tagjai és munkatársai is.

"A magyarságot az ifjúság tudja megmenteni, minden olyan kezdeményezésben, párbeszédben részt veszünk, ami azt a célt szolgálja, hogy az ifjúság erőt kapjon" - nyilatkozta Baráth Zsolt albizottsági tag a Duna Tv-nek. Az ülés után, az albizottság tagjai a jelenlévő szervezetek képviselőivel megkoszorúzták gróf Mikó Imre iskolaalapító szobrát.

jobbik.hu

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya