IT hírek
:: 2018. február 12. - 12:14
Bemutatjuk a 2018-as választások Jobbik IT-s jelöltjeit 1. rész

A 2018-as választás sorsfordító lesz Magyarország számára. A hazugság és a korrupció kormánya áll majd szemben a tiszta kéz és józanész politikájával, amit egyedül a Jobbik képvisel. A kormányváltó munkában a Jobbik Ifjúsági Tagozata is oroszlánrészt vállal és külön büszkeség számunkra, hogy számos tagunk indul országgyűlési képviselőjelöltként. Őket, a jövő politikusait szeretnénk bemutatni egy interjú sorozatban. Most az 1. részt olvashatjátok Keresztesy Gergővel.

Minden szülőnek nagy teher nehezedik a vállára hazánk gazdasági helyzetéből adódóan. A gyermeknevelés már önmagában is nagy feladatok elé állítja az embert, főleg, ha az illető olyan fiatal, mint Keresztesy Gergő, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. Mégis, pontosan a gyermeknevelés adhatja meg azt szilárd meggyőződést és tettvágyat, hogy a következő generáció érdekében, gyermekeink érdekében változásokat kell elérni Magyarországon.

A fiatal jobbikos tettvágya és elszántsága egy jobb és élhetőbb Magyarországot kíván megvalósítani, ám ennek kardinális kérdése az, hogy legyen kiért elérni a sikereket, így nagy hangsúlyt fektet a demagógiai problémákra is.

Ambícióiról és terveiről kérdeztük a fiatal jelöltet.   

Több éve már annak, hogy csatlakoztál a Jobbikhoz. Mi volt a döntésnek a fő oka?

Egészen gyerekkorom óta követem a közélet, és a politika alakulását. Azt gondolom, és gondoltam, hogy a közélet formálja leginkább a világot magunk körül, a saját kompetenciáinkon kívül. A politika az, ahol eldől minden. Milyen színvonalú az egészségügyi ellátás, mennyire versenyképes az ország, mekkora adóterheket fizetünk mi, és a munkáltatónk, így befolyással van a fizetésekre. A Jobbikhoz 2010-ben csatlakoztam. A legelején én is kizárólag az aktivista tevékenységet folytattam: standolások, szórólapok terjesztése, és az akkoriban még „kopogtató cédulák gyűjtése. A legfőbb oka az volt, hogy láttam azt a borzasztó folyamatot ebben az országban, miszerint mindent átitat a korrupció. Az emberek problémáival senki nem akart érdemben foglalkozni, a XX. századi pártok már ellenzékből is korruptak voltak. Kellett egy olyan hiteles politikai erő, aki ennek egyszer és mindenkorra véget vet. Ez volt a Jobbik. Az egyik legnagyobb megmozdulás, amelyben aktív szerepet játszottam, a debreceni menekülttábor bezárásáért szervezett demonstráció volt. Akkor a fideszes politikusok – 2015-öt írunk – azt mondták az ott élőknek, ezzel együtt kell élni. A Jobbik erre azt mondta, nem! A mi nyomásgyakorlásunkra zárták be Debrecenben a tábort, ami egy komoly győzelem volt.

Mi motivált abban, hogy elindulj az idei választáson? Mik a legfontosabb céljaid?

Megszüntetni a félelmet, visszaadni az emberek szabadságát, hazacsábítani az elvándorolt honfitársainkat, megbecsülni a magyar társadalmat, összehozni újra a generációkat. Ma, Magyarországon nyilvánosan véleményt mondani, állást foglalni nagyon kevesen mernek. Borzasztó a közhangulat az országban, pedig egyfajta fékezőerőként az építő jellegű kritikára mindenkinek szüksége van, bárki is legyen kormányon. De egy demokráciában ezeknek a hangoknak teret kell adni. Csak egy példa: az nem járja, hogy egy fiatal csoport – a társadalom jövő generációjának aktív rétege – szervez egy tüntetést, ahol az oktatással kapcsolatos problémákra hívja fel a figyelmet, és a kormány ahelyett, hogy tárgyalóasztalhoz ültetné őket, vagy legalább meghallgatná véleményüket; a kormányzati propagandán keresztül támadja őket, sőt, az egyik tüntetőnél házkutatást is tart a rendőrség. Ez annyi mindenre, annyi szörnyű dologra emlékeztet, csak a demokráciára nem. A fiataloknak semmi jövőkép nem áll rendelkezésre az országban. Saját lakáshoz jutni sok esetben álom marad. Ugyanazért a munkáért külföldön többszörösét fizetik, mint itthon. Mind a fiatalok lakhatási problémáival, mind a bérek helyzetével, a fiatalok összes gondjainak gyökerével senki nem foglalkozott eddig érdemben. Be kell látni, ma Magyarországon ezen egyedül egy szociális bérlakás program tud időben segíteni. Ennek kidolgozott részletei évek óta jelen vannak a Jobbik programjában, a béruniós kezdeményezésünk pedig egy hosszú távú Közép-Európai szabadságharc lehet. 2004-óta, mióta az unió tagjai vagyunk, senki nem foglalkozott a bérek kérdésével érdemben. Ahelyett, hogy a mi béreink felzárkóztak volna a nyugati bérszínvonalhoz, vagy legalább megközelítették volna, csak még nagyobb lett a szakadék. Lassan annyi magyar fiatal hiányzik az országból, hogy unokák nélküli ország leszünk. Ha már unokák, legyen szó a nyugdíjasokról is. Idősebb honfitársainknak sokkal nagyobb megbecsülés járna. Jelenleg egy teljesen igazságtalan nyugdíjrendszer működik, a jelenlegi kormány pedig tízezer forint Erzsébet utalvánnyal alázza meg a nyugdíjasokat, amivel megpróbál szavazatokat szerezni. A Jobbik ezzel szemben egy differenciált nyugdíjemelésben gondolkozik hosszabb távon. Ez leegyszerűsítve annyit jelent, hogy a magas nyugdíjjal rendelkező emberek kevesebb emelést kapnának, mint azok, akiknek töredéke jut jelenleg a havi megélhetésre, létbiztonságra. Hosszú távon ez a folyamat ki tudja egyenlíteni a nyugdíjak két pólusa közötti szakadékot, és még az államkasszára se nehezedik nagyobb teher.

A választókerületeden belül kiket szeretnél képviselni? A társadalomnak mely rétegeit? Milyen megmozdulásokat támogatnál?

Nagyon egyszerű a válasz. A Jobbik országos politikája, alapelvei, és a mára már befejeződött néppártosodási folyamat is erről szól. Az én felfogásomban sincs ez másként. Aki arra adja a fejét, hogy egy országot, a társadalmat, a megyéjében élő embereket akarja képviselni, nem tehet különbséget. Mindenkit képviselni akarunk. Nincs jobb és baloldal. A társadalmi, politikai különbségeket, melyek szándékosan a megosztottságot generálták évtizedek óta ebben az országban, elterelve az emberek figyelmét a valós problémákról, az ország szétrablásáról, ezeket meg kell szüntetni. Egyszer és mindenkorra a magyar politikai „elitnek” meg kell értenie, hogy csak egy egységes nemzet az, ami előre tudja mozdítani az országot jelenlegi helyzetéből. Az egységes társadalmak, ahol az emberek békében, nyugalomban élhetnek, sokkal sikeresebb, mint ott, ahol a folyamatos megosztottság dolgozik, és mindenki csak gáncsolni, buktatni akarja a másikat. Szükség van az idősebb korosztály tapasztalatára, akik annak idején fiatalként már újraépítették egyszer ezt az országot, és szüksége van Magyarországnak a fiataljaink lendületére. Egy országgyűlési képviselő nem tehet különbséget társadalmi rétegek között ilyen értelemben, aki ezt megteszi, nem méltó arra, hogy a Parlamentben végezze munkáját.

Azon belül, hogy minden réteget szeretnél képviselni, mégis, milyen szakpolitikai preferáltsággal rendelkezel? Mi az a terület, amelyben fontos problémát látsz, és amelyre saját tapasztalataid alapján megoldást találnál?

Népesedéspolitikai irány. Fiatal szülőként, egy kisfiú édesapjaként nagyon fontosnak tartom ezt a témakört Magyarország jövőjével kapcsolatban. Ebben a kérdésben el kell ismerni, hosszú idő után jó útra tértünk. A kormánynak itt vannak elfogadható lépései, de ez még önmagában kevés. Tovább kell folytatni ezt az utat. Kell ehhez a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának csökkentése; inflációkövető családtámogatási rendszer kialakítása; főállású anyaság támogatásának kiterjesztése, valamint a családbarát felsőoktatás kialakítása. Ezen a területen nagy tapasztalattal dolgoznék.

Mik lennének azok az eredmények országgyűlési képviselőként, amiket sikernek tekintenél?

Legelső siker az lenne, ha kiváló érdekképviselete lenne a körzetnek, amivel megfelelő kormányzati figyelem irányulhatna választókerületemre. A legfontosabb feladat a térségből való elvándorlás, és a tisztességes megélhetést biztosító jövedelmek az itt élő emberek számára. Sajnos a bihari térség még régiós szinten is elmaradottabb, itt már a 24. órában vagyunk. De hiszem, hogy az én elhivatottságommal, lendületemmel, szövetségben a helyi települések vezetőivel, hamar talpra állítható a bihari térség. Ennek az együttműködésnek a megteremtése az én célom. De itt legyen mindenki egyenrangú, a kisebb település vezetőjétől olyan kölcsönös bizalmat várok, mint ahogyan én teszem majd azt. Hatalmas potenciál van a mezőgazdaságban, falusi turizmusban, illetve az autópálya megépülésével könnyebben ide csábíthatóak nagyobb cégek is, így munkát lehetne biztosítani az embereknek. Az egészségügy is meghatározó a térséget illetően, de ez országos probléma, ami minket, bihariakat sem kerül el. Meg kell szüntetni a betöltetlen háziorvosi pozíciókat, és az egészségügyet le kell venni többletforrásokkal a lélegeztető gépről. Ez a lélegeztető gép pedig nem más, mint a jelenleg még itthon, az ágazatban dolgozók elhivatottsága. De az ő kapacitásuk is véges. Nem várhatjuk meg a teljes összeomlást. Az itt élők nem kérnek egyebet, mint megélhetést és tiszteletet. Sajnos azt érzem, a jelenlegi kormány, és annak helyi képviselői, lemondtak ezekről a térségekről, az itt élő emberekről. Milliós költségtérítéseket vesznek fel utazásra, haveri vállalkozók gazdagodnak országosan, még a kisembereknek tüzelőre nincs pénze télen. Vagy éhes maradok, vagy fázok. Lehet választani. De hol van itt a tisztelet, kérem? Hol az alázat? Ezek az emberek nem ezt érdemlik meg. Valaki több cikluson keresztül képtelen volt ezeket megvalósítani, én pedig most bizalmat, és egy lehetőséget kérek az itt élőktől április 8-án.

Hogyan képzeled el 2022 Magyarországát? A lehetőségekhez képest mi a legideálisabb állapot, amelyet meg lehet teremteni hazánkban? Mik a legkardinálisabb problémák, amelyeket kezelni kell?

Egy a valós fejlődés útjára állt Magyarország, egységes társadalommal. Ahol nem csak a hétköznapi ember, hanem a közszolga is keményen dolgozik. Mindenki elvégzi tisztességesen a munkáját, segítve egymást, és ennek hatására újra a térség vezető országa lettünk. Sajnos az a politikai rablás, amit az elmúlt 16 év kormányai végeztek, első helyről az utolsóra vitt minket. Az embereknek vissza kell adni a politikába vetett hitet, szolgálni kell őket, és a közös munkánknak meg lesz az eredménye. Egy élhető, boldog, és büszke Magyarország, ahonnan nem menekülni akarnak, hanem élni az emberek. Ehhez kérjük az emberek támogatását.

Sarnyai Vivien

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya