IT hírek
:: 2018. február 14. - 16:30
Bemutatjuk a 2018-as választások Jobbik IT-s jelöltjeit 2. rész

A 2018-as választás sorsfordító lesz Magyarország számára. A hazugság és a korrupció kormánya áll majd szemben a tiszta kéz és józanész politikájával, amit egyedül a Jobbik képvisel. A kormányváltó munkában a Jobbik Ifjúsági Tagozata is oroszlánrészt vállal és külön büszkeség számunkra, hogy számos tagunk indul országgyűlési képviselőjelöltként. Őket, a jövő politikusait szeretnénk bemutatni egy interjú sorozatban. Most a 2. részt olvashatjátok Mikola Gergellyel, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 5.számú választókerületének képviselőjelöltje.

Immáron 7 éve vagy aktív tagja a Jobbik Ifjúsági Tagozatának, milyen feladatokat látsz el jelenleg a szervezetben?

Jelenleg az Ifjúsági Tagozatban szervezeti tag vagyok. 2014 januárjában lettem elnök, majd szeptembertől az IT Országos Hivatalának munkatársa. Töltöttem be választókerületi szervezői szerepet is. Ezeken a feladataimon továbbadtam idővel, az anyapárton belüli feladatnövekedés miatt. Nem akartam tisztséghalmozó lenni, sok tehetséges fiatal van nálunk, akik el tudják végezni ezt a munkát.

Szerinted mi az IT legnagyobb erőssége, miben tudja a legtöbbet nyújtani a csatlakozó fiataloknak?

Az IT erőssége, hogy bevezeti a fiatalokat a politikába úgy, hogy alapjaiban nem változtatja meg őket negatív értelemben. Ahogyan a pártunk is, a tagozatunk sem vett részt az elmúlt bő 3 évtized korrupciós folyamataiban. Aki ilyen szándékkal érkezik, azt kiveti őt a csapat magából, hiszen csak tiszta kézzel lehet véghez vinni az antikorrupciós programunkat.

Mint a legfiatalabb országgyűlési képviselőjelölt, valószínűleg gyakran hallasz megjegyzéseket az életkorodra. Mit gondolsz, hogyan lehet majd előnnyé kovácsolni a korodból származó fiatalos, XXI. századi szemléletet?

A koromra általában olyan emberek tesznek megjegyzéseket, akik személyesen még nem ismernek. Egy-két kommentváltás, telefonos beszélgetés vagy személyes találkozó után szerencsére máshogy értékelik az életkoromat. Ebből adódóan én az előnyét látom ennek, hiszen a jövőt a fiatalok képviselik, mi tudjuk elhozni azt a változást, ami egy gazdaságában hanyatló, demográfiai katasztrófa felé sodródó térségért szükséges megtennünk.

Azon túl, hogy reményeink szerint április 8-tól a kormányváltó Jobbik színeiben az országgyűlésben fogsz politizálni, milyen személyes célkitűzéseid vannak a jövőre nézve?

Alkotni szeretnék a térségemben, és az országban is. Tanulmányaimból adódóan terület- és településfejlesztéssel, vidékfejlesztéssel foglalkozom. Én a bottom-up gazdaságfejlesztési stratégia híve vagyok, ebben látom a térségem jövőjét is. Érdekel a regionalizáció, a decentralizáció, terveim szerint ezzel a tárgykörrel is foglalkozni szeretnék.

 Mit üzennél azoknak a tisztességes, jóérzésű fiataloknak, akik érdeklődnének a politika iránt, szívesen tennének hazájukért, azonban a médiában sugárzott káosz elriasztja őket ettől a pályától?

A Fidesznek nincs más reménye a győzelemhez, mint az elvtelen hazudozás, rágalmazás, lejáratás, de hamarosan véget fog érni ez a korrupciós mechanizmusokra épülő maffiakormányzás. A félelem helyett helyezzük előtérbe a bátorságot, a tettrekészséget, hiszen tiszta szívvel elhozhatunk egy olyan világot, amelybe boldogan fognak visszatérni a nyugatra menekült barátaink, volt osztálytársaink.

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya