IT hírek
:: 2018. február 20. - 12:51
Bemutatjuk a 2018-as választások Jobbik IT-s jelöltjeit 3. rész

A 2018-as választás sorsfordító lesz Magyarország számára. A hazugság és a korrupció kormánya áll majd szemben a tiszta kéz és józanész politikájával, amit egyedül a Jobbik képvisel. A kormányváltó munkában a Jobbik Ifjúsági Tagozata is oroszlánrészt vállal és külön büszkeség számunkra, hogy számos tagunk indul országgyűlési képviselőjelöltként. Őket, a jövő politikusait szeretnénk bemutatni egy interjú sorozatban. Most az 3. részt olvashatjátok Benke Richárddal.

A legtöbb fiatal egy mérnöki diplomával általában azzal van elfoglalva, hogy bedolgozza magát a szakmába, hogy ezáltal megalapozza a saját- és leendő családja jövőjét. Vidéken élő agrármérnökként azonban fontos problémák merülnek fel, mint például a vidék roppant súlyos dekadenciája. Benke Richárddal beszélgettünk, aki diplomás szakemberként a vidék felzárkóztatásáért szeretne dolgozni a pályából merített alázattal, és a fiatalságából fakadó lendülettel.

Mindössze 26 éves vagy. Mit gondolsz, ilyen fiatalon hogyan tudod majd képviselni az embereket? Mi egy fiatal képviselő előnye?

Szerintem az emberek képviselete nem életkorfüggő. Fiatalon is lehet jól képviselni egy közösséget, s idősen is rosszul. A valódi képviseletet én éppen ezért nem életkor alapján, hanem hozzáállás szerint vizsgálom, például megvan-e a kellő alázata az embernek, hogy ne uralkodjon felette, hanem szolgálja a közösséget? Megvan-e a kellő kötődése a közösséghez, hogy ne idegen érdekeket képviseljen? De vizsgálhatjuk másképp is. A rendszerváltozás óta hány és hány tapasztalt, nagy kaliberű ember vett részt az ország irányításában, s mégis hova jutottunk? 2018-ban van egy szétzüllesztett egészségügyünk, egy tönkretett oktatásunk, éhbérért robotoló munkavállalók, miközben fiatalok százezrei vándoroltak külföldre és még sorolhatnám. Tehát azt gondolom, hogy ugyan fiatal vagyok, de ha eddigi tevékenységemhez hasonlóan alázatosan, becsületesen és elkötelezetten végzem munkámat, akkor megfelelően fogom tudni majd a választópolgárokat képviselni. Ráadásul fiatalként azok az előnyeim is megvannak többek között, hogy nem tapad piszkos mutyi a kezeimhez vagy éppenséggel nincsenek körülöttem éhesen vicsorgó "haveri" cégek a pályázati pénzek felhasználása során, vagyis az elmúlt 28 év pusztító politikájától teljes mértékben független vagyok, így tiszta lappal indulhatok mindenki számára, ami a mai politikát ismerve gyakorlatilag kuriózumnak számít.

Tehát tiszta lappal indulsz a választásokon. De mi indított meg igazán, amiért jelöltetted magad?

Az elmúlt 28 évet egyszer s mindenkorra szeretném lezárni, az elszámoltatás megvalósításával és a korrupció felszámolásával. Emellett párhuzamosan fontos célok közé tartozik az egészségügyet megmenteni (a háziorvosi szolgálattól kezdve az ápolók bérrendezésén keresztül a hálapénz megszüntetéséig beleértve mindent), az oktatást megreformálni (politikát kivonni belőle, nemzeti minimumot alkotni), az élelmiszeripart a ráépülő feldolgozóiparral talpra állítani a vidék megmentésének érdekében, a demográfiai katasztrófát elkerülni, s a fiatalok kivándorlását is meg kell állítani. Sorolhatnám még tovább, mert sajnos egy-egy problémakör megoldása olyan, mint cseppben a tenger, de a lényeg, hogy a közösségünk számára kell egy szebb és jobb életet teremteni.

Egy problémakört megoldani persze csepp a tengerben. De nyilván egy problémakör megoldásához is szakemberek kellenek. Melyik az a szakterület, amelyben érdemi változásokat tudsz majd elérni?

Agrármérnöki diplomával rendelkezem, így ez a terület áll hozzám a legközelebb. Hogy mit szeretnék elérni? Azt, hogy a vidék megtartó ereje ne csak egy jól hangzó kormányzati szlogen, hanem tényleges állapot legyen. A vidék ne azért legyen vidék, mert távol van a várostól, hanem mert képes az önfenntartásra. A magyar földet magyar kézben kell tartanunk, de véget vetve az oligarcha rendszernek, s esélyt adni, helyzetbe hozni a családi és kisebb gazdálkodásokat. A földet magyar tulajdonosok kezében tartva magyar munkaerőt foglalkoztatva. Az államnak pedig szerepet kell vállalnia ezen vállalkozások megerősítésében, hogy aztán bármelyik kisboltban már ne jordán paprikát és kínai fokhagymát, hanem a környéken termelt, magyar árut vásároljuk. Ha ezt el tudnánk érni – ami persze időigényes folyamat –, akkor több legyet is csapnánk egyszerre. Nemzetünk léte biztosított a magyar földtulajdonosokkal, termelői munkát végezve óriási gazdasági potenciállal lennénk megáldva, miközben honfitársaink helyben dolgoznak és ezzel párhuzamosan a demográfiai katasztrófát is elkerülhetjük.

Amennyiben az emberek megválasztanak parlamenti képviselőnek, mit gondolsz, mi az a maximum, amit a mandátumod végéig el tudsz majd érni?

Ne legyünk naivak, maradjunk a realitás talaján! Én azt gondolom, hogy amit leromboltak, tönkretettek; azt újjáépíteni, feltámasztani dupla annyi idő, hiszen az építkezés mindig is több időbe telt. De! 2022-ig, kormányzati akarattal, biztos vagyok benne, hogy el tudjuk érni, hogy országunkban egy másfajta hozzáállás uralkodjon, hogy ne azon veszekedjünk, mennyi mindenben különbözünk, hanem annak örüljünk, mennyi minden összeköt. Szemléletváltásra van szükség, s ezt el is fogjuk tudni érni. Ezen kívül megoldásra váró probléma az egészségügy megmentése, az oktatás megreformálása, a fiatalok kivándorlásának lelassítása, az mkkv-szektor megsegítése, a szépkorúak élethelyzetének javítása és így tovább. Ezeket nem tudjuk persze egyik pillanatról a másikra rendbe tenni, de neki kell állnunk építkezni, le kell tennünk az alapokat. S ha az emberek is látják, hogy értük dolgozunk, hogy tényleg az ő érdekükben politizálunk, akkor azt gondolom, elértük azt a minimális célt, ami ahhoz szükséges, hogy együtt tegyük rendbe ezt az országot.

Mit gondolsz, hogyan kezelnéd azt a helyzetet, hogy ilyen fiatalon ilyen sok felelősség és hatalom nehezedne rád? 

Nyilván a felelősség és a teher nem teszi könnyebbé az ember életét, de ahhoz, hogy az országot megmentsük a pusztulástól, a vidéket talpra állítsuk, a fiatalokat itthon tartsuk és így tovább, ahhoz az kell, hogy hátunkra vegyük a Jobbikkal az országot, a küldetésünket pedig tűzön-vízen el kell érnünk. S ha megértjük történelmi küldetésünket, akkor a teher és a felelősség máris nem bénít, hanem erőt ad ehhez a küzdelemhez.

Sarnyai Vivien

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya