IT hírek
:: 2018. március 1. - 12:16
Bemutatjuk a 2018-as választások Jobbik IT-s jelöltjeit 4. rész

A 2018-as választás sorsfordító lesz Magyarország számára. A hazugság és a korrupció kormánya áll majd szemben a tiszta kéz és józanész politikájával, amit egyedül a Jobbik képvisel. A kormányváltó munkában a Jobbik Ifjúsági Tagozata is oroszlánrészt vállal és külön büszkeség számunkra, hogy számos tagunk indul országgyűlési képviselőjelöltként. Őket, a jövő politikusait szeretnénk bemutatni egy interjú sorozatban. Most az 4. részt olvashatjátok Tóth Nóra Tímeával.

A Jobbik, és vele együtt az ifjúsági Tagozat is híres arról, hogy könnyen megtalálja a közös hangot a fiatalokkal. Te hogyan kerültél kapcsolatba az IT-vel?

Gimnáziumi éveim alatt elkezdtem szimpatizálni a Jobbikkal és nyomon követtem az Ifjúsági Tagozat munkásságát is, de akkor még nem mertem csatlakozni. Pár évvel később már egyetemistaként jelentkeztem a Józsefvárosi tagozatba, ahova felvételt nyertem és jobban megismerhettem ezt a nagyszerű, összetartó szervezetet.

Azon kívül, hogy rengeteg nagyszerű emberrel lehet megismerkedni az IT-n belül, komoly feladatokat is el kell látniuk az egyes tagoknak. Neked mi a pozíciód az Ifjúsági Tagozaton belül, és ez milyen követelményekkel jár?

Egy éve a Székesfehérvári Ifjúsági Tagozat elnöke vagyok. Az országos akciókon túl szervezek helyi rendelvényeket is. Célul tűztem ki, hogy legalább havonta egy alkalommal megjelenjen a tagozat, az emberek megismerkedhessenek velünk. Rendszerint azt tapasztalom, hogy az emberek meglepődnek, de örülnek annak, hogy az utcán összefutnak velünk, el tudják mondani személyesen a problémáikat. Így nekünk is pontosabb rálátásunk van a választókerület problémáira.

A Te indulásod egy remek ellenpélda, az azonban mindenképpen elmondható, hogy sok fiatalt elidegenítettek a politika világától. Mit gondolsz, mivel lehetne a veled egykorú hölgyek-urak figyelmét az aktív és tudatos politizálás irányába terelni?

Megértem azokat, akik elfordulnak a politikától. Pedig fel kellene ismerniük, hogy beleszólhatnak a saját jövőjükbe, mert joguk van ehhez. Szerintem minél több fiatal jelölt van, annál inkább érezheti ez a korosztály, hogy megértik őket és valós képviseletük lesz, hiszen egy fiatal jelölt pont ugyanolyan akadályokkal néz szembe, mint a fiatal választó.

Fejér megye egyik, ha nem a legfontosabb körzetében indulsz, ahol, ha lehet, még keményebb kampányra, programra van szükség ahhoz, hogy az embernek komoly esélye legyen a győzelemre. Melyek a legfőbb célkitűzéseid képviselőként?

Mindenképpen fel kell ismerni a problémákat, amikből annak ellenére is vannak, hogy Fehérvár épül, szépül és megoldást kell adni rájuk.
Ilyen például a közlekedés, parkolás, tömegközlekedés kérdése. Parkolóhely alig van, azok is fizetősek. A helyijáratos buszok ritkán járnak, hiányzik az összehangoltság, arról nem is beszélve, hogy a járművek korszerűtlenek.
Az egészségügy itt is azonnali reformokat kíván. Tavaly nyáron beáztak a frissen felújított műtők a kórházban, 15 napot kell várni egy vérvételre és tartósan betöltetlen gyermekorvosi praxisok várják az orvosokat.

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya