IT hírek
:: 2018. április 2. - 20:41
Bemutatjuk a 2018-as választások Jobbik IT-s jelöltjeit 5. rész

A 2018-as választás sorsfordító lesz Magyarország számára. A hazugság és a korrupció kormánya áll majd szemben a tiszta kéz és józanész politikájával, amit egyedül a Jobbik képvisel. A kormányváltó munkában a Jobbik Ifjúsági Tagozata is oroszlánrészt vállal és külön büszkeség számunkra, hogy számos tagunk indul országgyűlési képviselőjelöltként. Őket, a jövő politikusait szeretnénk bemutatni egy interjú sorozatban. Most az 5. részt olvashatjátok Radics Tivadarral.

Sok fiatal azért költözik el szülővárosából, mert ott nem találhat a képességeinek és igényeinek megfelelő munkát. A Magyarországot sújtó elvándorlás rendkívül súlyos következményeket fog mérni hazánkra, ezért a Jobbik képviselői és jelöltjei minden erejükkel kiállnak azon vélemény mellett, hogy a fiatalok kivándorlását meg kell állítani. Radics Tivadar számos tervvel várja már az országgyűlési választások eredményét, és készen áll arra, hogy minden erejével a választókerületének súlyos állapotait korrigálja. Egy interjú keretei között erről beszélgettünk vele.

A Jobbik, és vele együtt az ifjúsági Tagozat is híres arról, hogy könnyen megtalálja a közös hangot a fiatalokkal. Te hogyan kerültél kapcsolatba az IT-vel?

2008-ban csatlakoztam a Jobbikhoz, így Kecskeméten még mielőtt országosan megalakult az Ifjúsági Tagozat, már fiatalokat szerveztem a Jobbik mellé. Nagyon örültem, hogy 2011-ben megalakult a Jobbik Ifjúsági Tagozat így munkánkhoz rengeteg segítséget kaptunk az országos vezetéstől. Tetszett, hogy az IT egyik fő céljaként jelölte meg nemzeti értékeink védelmét és továbbadását. Emellett fontosnak tartom individualizált világunkban, hogy értékalapú közösségek jöjjenek létre és úgy érzem igény is van rá a fiatalság részéről.

Azon kívül, hogy rengeteg nagyszerű emberrel lehet megismerkedni az IT-n belül, komoly feladatokat is el kell látniuk az egyes tagoknak. Neked mi a pozíciód az Ifjúsági Tagozaton belül, és ez milyen követelményekkel jár?

Voltam helyi elnök, választókerületi szervező és megyei elnök is. Jelenleg a Jobbikban vállalt feladataim miatt átadtam az IT-ben a stafétát, most egyszerű tag vagyok. Igyekszem eddigi tapasztalataimmal, tudásommal segíteni a jelenlegi vezetőket és kiveszem a részem az IT misszióiból is. Legutóbb kokárdát osztottunk egy figyelemfelkeltő szórólappal, mely emlékezteti olvasóját, hogy március 15. nem csupán munkaszüneti nap, hanem nemzetünk egy nagyon fontos ünnepe, amire illik büszkének lennünk.
 

Az mindenképpen elmondható, hogy sok fiatalt elidegenítettek a politika világától. A Te indulásod ezzel szemben egy remek ellenpélda. Mit gondolsz, mivel lehetne a veled egykorú hölgyeknek és uraknak figyelmét az aktív és tudatos politizálás irányába terelni?

Azzal, ha a politikát végre a józanész vezetné, a sajtót pedig az őszinteség és az igazságkeresés. Ha az emberek valós problémáiról szólna a közbeszéd, mely érinti az emberek mindennapjait. Ha azzal lenne elfoglalva a közélet, hogy ezeket a problémákat, mind társadalmi, mind állami szinten próbáljuk kijavítani és nem a hazugságok terjesztésével, a gyűlöletkeltéssel és uszítással. Azért politizálok a Jobbikban, mert úgy gondolom, ez a párt a józanész szolgálatában dolgozik.

Megválasztásod esetén mi lenne az első dolog, amit a körzetedért megtennél? 

Az utak rendbetételének érdekében költségvetési forrásért lobbiznék, mert nagyon sok sűrűn lakott terület van a körzetben, ahol a földutakon nem lehet, vagy csak nagyon nehezen lehet közlekedni. Ennek a problémának a megoldása sokkal élhetőbbé tenné Kecskemétet.

A körzetemben nagyon sokan Quaestor-károsultak. Elképesztőnek tartom, hogy az állam pénzügyi szabályozása lehetővé tette, hogy emberek ezreit fosszanak ki és még csak meg sem térítik kárukat. Ezek az emberek a saját megtakarításaikat veszítették el, amiért egy életen keresztül dolgoztak. Itt mindenképp igazságot tennék.

Mi a legfontosabb a helyi fiatalok számára véleményed szerint?

Ami minden fiatal számára: tisztességes és jólfizető munkahelyek és megfizethető lakhatás. Nagyon bízom a győzelmünkben, ugyanis a magyar fiatalok a Jobbik bérlakásprogramjával valóban nyernének! Gondoljunk bele, mennyivel könnyebb lenne félretenni egy saját lakásra, ha a kedvezményesen bérelhető albérlet, csupán 30.000 Ft-ba kerülne. Ez kihatással lenne természetesen az egész albérletpiacra és az ingatlanárakra is. Fontosnak tartom, hogy a helyi fiatalságnak ne csak a Mercedes-benz három műszakja jusson, hanem olyan munkahelyek is, ahol lehetőség van nagyobb hozzáadott érték előállítására, innovációra, szellemi munkára.

Emellett fontosnak tartom, hogy legyen tánc. A viccet félretéve: a kulturált szórakozási lehetőségek fájóan hiányoznak a mai magyar fiatalságnak, pedig a minőségi közösségi élet mindennek az alapja. Ennek orvoslása érdekében is tennék lépéseket, fiatalos hangulatú bálok szervezésének ösztönzésével.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya