IT hírek
:: 2018. április 7. - 09:46
Bemutatjuk a 2018-as választások Jobbik IT-s jelöltjeit 6. rész

A 2018-as választás sorsfordító lesz Magyarország számára. A hazugság és a korrupció kormánya áll majd szemben a tiszta kéz és józanész politikájával, amit egyedül a Jobbik képvisel. A kormányváltó munkában a Jobbik Ifjúsági Tagozata is oroszlánrészt vállal és külön büszkeség számunkra, hogy számos tagunk indul országgyűlési képviselőjelöltként. Őket, a jövő politikusait szeretnénk bemutatni egy interjú sorozatban. Most a 6. részt olvashatjátok Farkas Gergellyel.

Milyen út vezette a Parlamentbe? Milyen eredményeket és sikereket tudhat maga mögött 8 év alatt? Melyek a jövő céljai? Képviselő testközelből – A Jobbik Ifjúsági Tagozat elnökével, Bács-Kiskun megye 5. választókerületének jobbikos országgyűlési képviselőjelöltjével készítettünk interjút:

Már több éve dolgozol képviselőként a Jobbikban. Hogyan kezdődött?

Sokan szokták tőlem kérdezni, hogy miként lett belőlem képviselő, mert ez kicsit rejtélyes az emberek előtt. Ugye ez nem úgy történik, hogy az ember egyszer csak eldönti, majd másnap az lesz, vagy jelentkezik egy állásinterjúra és így válik azzá. J Esetembe a 2010-es parlamentbe jutást egy 7 éves önkéntes munka előzte meg a Jobbikban. Jómagam ugyanis már a Jobbik 2003-as párttá alakulás óta segítettem ezt a közösséget, rengeteg időt, energiát fektetve annak gyarapodására. Ennyi idő alatt megismerhetett a Jobbik elnöksége, tudták az erényeim, esetleges hátrányaim és mindezek tudatában döntöttek úgy, hogy olyan helyet kapok 2010-ben a Jobbik országos listáján, amely képviselőséget fog eredményezni. Így lettem 23 és fél évesen országgyűlési képviselő, a második legfiatalabb.

Képviselőnek készültél korábban is?

Dehogyis, sosem volt ilyen vágyam, még csak nem is politikával akartam foglalkozni. Egyetemi tanulmányaim se ilyen irányba mutattak, hiszen közgazdász-szociológusként végeztem a Corvinuson. Egyszerűen 15 éves koromtól megvan bennem egy tenni akarás a hazámért, és ez sodort ide. Egyébként nem is tartom helyesnek, ha mondjuk valaki kitűzi célként, hogy ő országgyűlési képviselő akar lenni, és utána csak ez motiválja. Szerintem a helyes hozzáállás az, ha valaki tényleg tenni szeretne a hazájáért, akkor dolgozik a saját helyén, mondjuk egy egyszerű tagként. Aztán ha szorgalmasan, alázattal és megfelelő tudással végzi a munkáját, akkor úgyis előre fog lépni a szamárlétrán. Az pedig ugye nagyon sok lehetőséget rejt magában, nem kizárt, hogy valaki képviselő lesz, de ezt ne „erőből” akarjuk elérni, hanem hagyjuk, hogy a felkérések találjanak meg minket. Úgy is mondhatom, hogy a képviselőség nem cél, hanem eszköz; a szolgálat egyik útja. A Jobbik ezért ilyen szempontból egy rendkívül szerencsés közösség, mert nálunk, aki valóban megérdemli, az előreléphet.

Miket tartasz az eddigi legfontosabb sikereknek?

Ma egy ellenzéki képviselőnek nagyon nehéz dolga van, hiszen az elmúlt 8 év nagy részében egy kétharmados gőzhengerrel álltunk szemben, ami arrogáns, kisstílű, pökhendi módon lényegében mindent lesöpört az asztalról, amit ellenzéki képviselő nyújtott be javaslatként. Legtöbbször még az érdemi vita lehetősége sincs meg, tehát ilyen körülmények közepette szinte csoda, ha egy-egy apró eredményt el lehet érni ellenzékiként, olyan irányba mozdítani a kormányt, amely az ország javát még inkább elősegíthetné. Országgyűlési munkám a politikai témákat illetően alapvetően 3 irányba orientálódik: kiemelt feladatom és egyébként szívügyem is az ifjúságpolitika. Ennek jegyében jobbikos sikernek, és többek közt a magam sikerének is tekintek az ingyenes nyelvvizsga, a diákhitel elengedésének bevezetésére, hiszen ezeket már évek óta kezdeményezzük. De az is a siker egyik lenyomata, hogy a fiatalok körében a Jobbik a legnépszerűbb, és az ifjúsági tagozat (IT) a legerősebb ifjúsági szervezetté nőtte ki magát, amelynek lassan már 6 éve én lehetek az elnöke. Büszke vagyok a Jobbik IT gazdag tevékenységi körére, a sok száz értékteremtő, közösségépítő, kultúrmissziós programjaira, kampányaira és minőségi kiadványaira. Az ifjúságpolitika és a Jobbik IT mellett harmadik jelentős iránya az országgyűlési feladatköreimnek a választókerületem problémáival való foglalkozás. Az elmúlt 8 évben számtalan helyi problémára felhívtam a figyelmet, képviselve az itt élők érdekeit, és sikerült kisebb sikereket is felmutatni.

Sokan úgy gondolják, hogy egy képviselőnek nagy élettapasztalatra van szüksége, ezért gyakran szkeptikusak a fiatal képviselőkkel. Te erről hogyan vélekedsz?

A 8 éves parlamenti tapasztalatom alapján azt merem mondani, hogy nem az életkor a meghatározó abból a szempontból, hogy kiből lesz jó képviselő. Sokkal inkább a rátermettség, a lelkiismeretesség, a szorgalom, a tenni akarás az, ami meghatározó. Nem mindegy, hogy valaki megtiszteltetésként tekint arra, hogy képviselőként dolgozhat és érzi a felelősséget, ami rá hárul, vagy épp csak egy jól fizető pozícióként tekint erre, ahol helyezkedéssel és simliséggel el lehet lavírozni. Sajnos utóbbira is sok példát látni a Parlamentben, nem véletlen, hogy ilyen sokan teljesen kiábrándultak a politikából. Az attitűd tehát sokkal fontosabb az életkornál. Ez pedig abból áll, hogy nem hatalomként, hanem szolgálatként tekintek a képviselőségre. Visszatérve az eredeti kérdésre, jómagam rendelkezem annyi önkritikával, hogy direkt olyan témakörökben vagyok aktív a Parlamentben, ami testhezálló számomra. Vagy életkoromból adódóan, mint például az ifjúságpolitikai és oktatási témák, vagy épp a választókerületem ügyeiben, amiben ugye mégiscsak a saját térségem miatt vagyok járatos.

A jövőre nézve mik a legfontosabb céljaid?

Folytatni szeretném a megkezdett munkát, mert még nagyon sok tennivalónk van. Ennek jegyében hármas célom van: egyrészt a Parlamentben tovább kívánom folytatni a fiatalság képviseletét, harcolni akarok a fiatalok érdekeiért, ugyanis ma a kivándorlás Magyarország egyik legsúlyosabb problémája, ami leginkább a fiatalokat érinti. Azért dolgozok továbbra is, hogy olyan országot teremtsünk, amelyben van lehetőségünk kibontakozni, megélni, családot alapítani, és ahova érdemes ezek miatt hazatérni. Ugyanígy célom választókerületem még hatékonyabb képviselete, bízom benne, hogy immáron a térség megválasztott országgyűlési képviselőjeként. Harmadrészt, de nem utolsó sorban, ráadásul illeszkedve az ifjúságpolitikához, a saját gyermekemként tekintett Jobbik IT munkájának színvonalas folytatását tűzöm ki magam elé.

Fiatal képviselő vagy. Az elmúlt években hogyan tudtad kezelni azt, hogy ilyen fiatalon ilyen sok felelősség nehezedett rád? Mennyiben befolyásolta ez a jellemfejlődésedet, és mit gondolsz, hogyan fog rád hatni újabb négy évnyi képviselői mandátum?

Ezt inkább azoknak kellene megválaszolniuk, akik azelőtt is ismertek, mielőtt képviselő lettem. De bízom benne, hogy ők is azt érzik, amit én, hogy ugyanaz vagyok, aki voltam a képviselőség előtt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a változás fontos, sőt, elengedhetetlen része az életnek, a fejlődésnek, hiszen a változás a biztos jele annak, hogy valami él, hogy valami dinamikus. Azzal a képpel érzékeltetném ezt, hogy ha nem lenne meg ez a dinamizmus, akkor az átcsapna passzivitássá, és könnyen poshadt álló vízzé válna a friss víz. Én úgy érzem, hogy részesülhettem a dinamikus változásban, fejlődésben az elmúlt évek során, de ez tehát nem ellentétes utakat jelent, hanem az eddigiek megerősödését, megérését és épülését. Ennek alapján a képviselőségre egy folyamatos tanulási lehetőségként is tekintek, hiszen nap mint nap új helyzetekbe kerül az ember, új kihívásokkal szembesül, és ez nagyon előrevivő, ösztönző tud lenni.

Küszöbön az április 8-i választások. Egyéni képviselőjelöltként indulsz Bács-Kiskun megye 5. választókerületében. Milyen eredményt vársz?

Bizakodóan állok a választások elé, hiszen elmondhatom: mind szakmailag, mind lelkileg, szellemileg készen állunk a kormányzásra, és személy szerint is lelkiismeretesen készültem fel a megmérettetésre. De mindenféle sallang nélkül állíthatom: nem várok, nem számítgatok, hanem egyszerűen teszem a dolgom és a kötelességem. A többi pedig magától jön, győzzön a jobbik. És tény, hogy komoly esélyünk van a győzelemre. Ezt erősítik az előzetes felmérések is, amelyek alapján egyértelműen kitűnik: Bányai Gábor, a választókerület fideszes jelöltjének egyetlen valódi, esélyes kihívója én vagyok a választók szemében. Bízom a választópolgárok józan döntésében, hogy felismerik azt, hogy más ellenzéki jelöltre adott szavazat tulajdonképpen kidobott voks. Röviden, tömören: készen állunk és győzelemre készülünk!

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya