IT hírek
:: 2015. október 13. - 15:36
Bemutatkoznak a Jobbik IT kabinetjei - "Harcolni szeretnék az illegális hulladéklerakás ellen"

A Jobbik IT kabinetjeiről szóló cikksorozatunkat a Környezetvédelmi Kabinettel, és annak vezetőjével, Fügedi Richárddal folytatjuk. Richárd a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke, a mezőkövesdi önkormányzatban pedig önkormányzati képviselőként dolgozik, aki ebben a tisztségében is próbál sokat tenni a közvetlen környezetéért.

Richárd, mikor kezdtél el érdeklődni a környezetvédelem kérdései iránt?

Már gyermekkoromban nagyon szerettem a természetet, az állatokat. Gondolkoztam is általános iskola végén, hogy vagy állatvédő leszek, vagy állatorvos. Végül aztán egyetemen az erdő gyógyítását választottam, hiszen erdőmérnök tanulmányokba kezdtem.

Önkormányzati képviselőként talán még többet tudsz tenni közvetlen környezeted védelméért.

Így van. Mezőkövesden a város egyes pontjait hulladéklerakónak használja a helyi kiilleszkedett lakosság. Ezért felvettük a kapcsolatot az érpataki polgármesterrel és mezőőrökkel, akik szigorú- és szakmai fellépésükkel megszüntették ezt a problémát saját településükön. A gyakorlatot átvéve mi is elkezdtük az illegális szemétkupacokat felszámolni, oly módon, hogy bizonyítékokat gyűjtöttünk az elkövetők lehetséges kilétéről, illetve összehangoltuk a hatóságok munkáját. A legnagyobb illegális hulladéklerakót – amely a Csipet tóban volt – Lukács Attila a Mezőkövesdi Jobbik elnöke, és egyben kabinettársam számolta fel, ahonnan több tonna illegálisan lerakott hulladék került kitermelésre.

Miket tartasz a Környezetvédelmi Kabinet legfontosabb célkitűzéseinek?

A kabinet legfontosabb célkitűzései közé tartozik, hogy az ide jelentkezők a környezetvédelemmel kapcsolatos szakmai dolgokat megismerjék. Több környezetvédelmi tanulmányokat folytató tagunk is van, így szakmai dolgokról is aktívan szoktunk beszélgetni. De fontosnak tartjuk még, hogy ne csak az elmélet vonalán maradjunk, hanem a gyakorlati vonatkozásokban a társadalmunkra is pozitív hatást fejtsünk ki, és ezért kampányokat és akciókat is indítsunk. Ezen belül harcolni akarunk az illegális hulladéklerakás ellen, támogatni és segíteni akarjuk a szelektív hulladékgyűjtést, fontosnak tartjuk az állat- és növényvilág védelmét, és az alternatív energiaforrások megismerését és használatát.

A szemétszedési akciókról már sokat hallhattunk, terveztek-e más jellegű akciókat?

A közeljövőben azt biztosan folytatni fogjuk, illetve szeretnénk még folytatni a fokozottan védett állatokra történő figyelemfelhívásunkat, amely a parlamentbe is elért hála Magyar Zoltán országgyűlési képviselőnknek. Legközelebb a kutyaviadalok ellen szeretnénk országos kampányt indítani, hiszen több helyről hallottuk, hogy vidéken sajnos jelen van ez a probléma. Az állatviadalok szervezését és az abban való közreműködést pedig a törvény bünteti, és ebben akarjuk segíteni a hatóságok munkáját, hogyha valahol tudomásunkra jut, akkor arról tájékoztatjuk is a rendőrséget. Szintén tervezzük még a fentebb leírt szemétkommandó országos szintre való kiterjesztését, melynek az előkészületei már folynak.

Mit gondolsz, mi jelenti a környezetvédelem legnagyobb kihívását, amivel minden nap találkozhatunk?

Amivel mindenki szembesül az az egyre jobban elharapózó illegális szemétlerakás. Ez annak köszönhető, hogy a szemetelő emberek elvesztették az Isten által teremtett világ iránt érzett felelősségüket, és a liberalizmus a saját egójukba zárta őket, így csak az iránt érzékenyek, ami közvetlenül érinti őket. Ezzel a problémával úton útfélen találkozunk, és a leépülő állami szervek pedig nem tudnak neki megálljt parancsolni. Ha ez fokozódik a jövőben szemétteleppé változik az ország. Fontosnak tartom még a környezettudatosságra nevelést is, hiszen ez segíti az állat- és növényvilágunk megóvását.

Mi jelenthetné a megoldást véleményed szerint?

A legfontosabb az lenne, hogy az állami szerveket munkára bírjuk ez ügyben, hiszen ha a szép szó nem használ a büntetés lehet a visszatartó erő. Az önkormányzatok és hivatalok pedig felvállalva a munkát rendet tehetnének a közigazgatási területeiken. A Jobbiknak fontos programpontja ennek a megvalósítása, így kormányra kerülve tényleg megtisztulhat az ország nem csak a politikus bűnözőktől, de az illegális szemétkupacoktól is.

Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk a munkátokhoz!

 

 

Jobbikos hírek

A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat
Keveseknek kell bemutatni Kovács Tamást, kétszeres olimpiai bajnok bronzérm

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya