IT hírek
:: 2019. március 23. - 09:31
Legyen március 21-e a politikai okokból üldözött, megkínzott vagy meggyilkolt gyermekek és fiatalok emléknapja!

Március 21-én 60 esztendeje volt, hogy a 18. életévét éppen csak betöltött ’56-os pesti srácot, Mansfeld Pétert kötél általi halálra ítélte és kivégeztette a kommunista diktatúra.

Magyarország a történelem viharában több alkalommal veszítette el vérrel kivívott szabadságát és függetlenségét. Az elnyomó diktatúrák áldozatai sok esetben a legvédtelenebb gyermekek és fiatalok voltak, gondoljunk csak a trianoni országvesztés után vasúti kocsikban ételért könyörgő menekültekre, az éppen ma 100 éve megalakult Tanácsköztársaság pogromjainak áldozataira, az 1944 nyarán bevagonírozott százezrekre, a szovjet katonák által meggyalázottakra vagy az 1956-ban fegyvert ragadó pesti srácokra.

Úgy gondoljuk, hogy az ő sorsuk emlékezésre és emlékeztetésre méltó, amely arra figyelmeztet, hogy történelmünknek soha többé nem lehetünk elszenvedői.

Ezért Bencsik János, a Jobbik országgyűlési képviselője országgyűlési határozati javaslatot nyújtottam be, amely március 21-ét a politikai okokból üldözött, megkínzott vagy meggyilkolt gyermekek és fiatalok emléknapjává nyilvánítaná.

A határozati javaslat szövege ide kattintva érhető el:

http://www.parlament.hu/irom41/05430/05430.pdf

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya