IT hírek
:: 2018. november 14. - 11:35
A Jobbik IT idén is Varsóban ünnepelte a lengyel függetlenséget

A Jobbik Ifjúsági Tagozata idén is a lengyel fővárosba utazott, hogy ottani barátainkkal együtt ünnepelhessük meg Lengyelország függetlenségének századik évfordulóját, mely a kerek évfordulóra való tekintettel idén még jobb hangulatot ígért. Lengyel barátaink pedig nem okoztak nekünk csalódást.

Lengyelország november 11-én emlékezik meg arról, hogy az első világháborút követően, több száz év után újra megalakult a független lengyel állam. A Jobbik IT küldöttsége Mirkóczki Ádám, Farkas Gergely, Szávay István és Pintér Tamás országgyűlési képviselőkkel egy nappal korábban, november 10-én közös koszorúzást tartott Robert Winnicki lengyel parlamenti képviselővel és az Összlengyel Ifjúság szervezetével a függetlenségért harcoló hősök emlékére.

Megemlékező beszédében Mirkóczki Ádám kiemelte, hogy az igazi hazafiság több kell, hogy legyen a múlton való merengésnél és folyamatos megújulást kíván. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a magyar–lengyel barátság jó példája az ilyen, mindig megújulni képes hagyományoknak, hiszen a két nemzet tagjai minden történelmi korában megtalálták, hogyan állhatnak egymás mellé, néha fegyverrel, néha pedig csak egy jó szóval.

November 11-én a lengyel hazafiak a kormánnyal közösen szerveztek nagyszabású ünnepi felvonulást. A katonai parádé és a lengyel köztársasági elnök beszéde után minden eddiginél nagyobb, mintegy 250 ezer fős ünneplő tömeg indult el Varsó központjából a Visztula partjára. A nemzeti zászlókat lengető tömegben a Jobbik IT tagjai egy „Évszázadnyi függetlenség, évezrednyi barátság – Tartson mindkettő örökké!” feliratú, kétnyelvű molinóval vonultak fel.

Megjelenésünk hatalmas sikert aratott az ünneplők között. Sokan jöttek oda közös fényképet készíteni, vagy pár jó szót szólni, nem egy lengyel szimpatizánsunk pedig még magyar barátaitól és munkatársaitól megszerzett nyelvtudását is megcsillogtatta, a magyar nyelv valóban magas szintű ismeretéről téve tanúbizonyságot. A menet elindulásakor azonban már minden mást elnyomott a Ria-Ria-Hungária, valamint a lengyel–magyar barátságot éltető skandálás.

A felvonulás és a lengyel emberek rokonszenve ismét felejthetetlen élmény volt számunkra.

További képek ITT érhetőek el

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya