IT hírek
:: 2019. április 3. - 17:31
A sikeres felvételinek egyelőre nem lehet feltétele a nyelvvizsga!

A Jobbik örömmel értesült arról, hogy Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke is felemelte a szavát a kormány azon terve ellen, amely 2020-tól a sikeres felsőoktatási felvételit komplex középfokú nyelvvizsga meglétéhez kötné. Szakmai szempontok alapján is osztjuk Murai László azon megállapítását, hogy az intézkedés következtében nemzetstratégiailag kiemelten fontos képzési területek (például pedagógiai, műszaki és agrárképzés) utánpótlásuk akár 60-70 százalékát is elveszíthetik.

A témával kapcsolatos álláspontunkat számos alkalommal nyilvánvalóvá tettük: a kormány által bevezetni kívánt szigorítás azoknak a szegényebb sorból származó fiataloknak a továbbtanulási lehetőségeit rontja tovább, akiknek nincs lehetőségük kifizetni a különórákat, nyelvkurzusokat. Egyetértünk azzal, hogy az egyetemekre, főiskolákra való bejutáshoz szükséges a megfelelő nyelvtudás, de ez semmiképpen nem jelentheti azt, hogy anyagi háttér alapján diszkrimináló intézkedés lépjen hatályba. Felszólítjuk a kormányt, hogy vegye figyelembe a HÖOK jelzését, és a szabályozást 2020 helyett csak akkor vezesse be, amikor a köznevelésben a nyelvoktatás reformja megtörténik, és ennek következtében a rendszer alkalmas lesz felkészíteni a diákokat a szükséges feltételekre!

A Jobbik parlamenti munkája során, valamint hazai és nemzetközi fórumokon egyaránt küzd a magyar hallgatók érdekeinek védelméért, hiszen megfelelő számú és jól képzett értelmiségi utánpótlás nélkül nincs erős nemzet!

Dr. Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya