IT hírek
:: 2013. január 30. - 12:23
Budapesti fiatalok a miskolciakért!

Miskolcon jártunk a hétvége folyamán, ahol nagy erőkkel folyik az aláírásgyűjtés a „Világsátor” névre hallgató projekttel kapcsolatban. Mint ismeretes, 1 milliárd 700 millió forint értékben kívánnak egy európai szintű „Roma Kulturális Központot” létrehozni a város egyik legszebb helyére, Tapolca kapujába. A lakosok érthető módon háborodtak fel, amikor a beruházás híre napvilágra került. A Jobbik helyi szervezete aláírásgyűjtésbe kezdett az ügy kapcsán.

Céljuk, hogy 30 nap alatt 35.000 aláírást gyűjtsenek össze és ezzel népszavazást indítsanak a kulturális központ megépítése kapcsán. A nemzeti párt kezdeményezéséhez civilek százai csatlakoztak, akik munkahelyeken, ismerőseik és szomszédjaik körében gyűjtik az aláírásokat, ezzel egy példátlan összefogás jött létre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban. Mivel a feladat óriási, az ország több pontjáról folyamatosan érkeznek a segíteni kívánó emberek és így tettünk mi is, fővárosi nemzeti érzelmű fiatalok.

Szombaton délelőtt értünk Miskolcra, ahol Jakab Péter helyi önkormányzati képviselő és Gyöngyösi Róbert, a  Borsod megyei Jobbik IT szervező várt minket. A szállás elfoglalását követően a helyi Jobbik irodájába mentünk ahol megkaptuk az eligazítást.

Elkezdődött a munka! Többen házról házra járták és voltak akik standnál várták a lakosokat.

Természetesen a hírhedt Avas lakótelepre is kellet menni „házalni”, de különösebb atrocitás szerencsére nem történt. A magyar emberek java örömmel fogadott bennünket és nagyon bíznak a gyűjtés sikerében. Sokan tapasztalataikat mesélték el a cigánysággal kapcsolatban: „A játszótér közepén gyújtottak tüzet és ott főzték meg az ételüket.”, „Miért nem lehetne ezt a pénzt a rossz állapotú utak felújítására vagy az egészségügy fejlesztésére költeni?”, „Tönkre tették a várost a fészekrakó programmal!”, „Elegem van a cigányokból!”. Ilyen és ehhez hasonló véleményekkel találkoztunk Miskolcon.

Az Avas lakótelepen dolgozó társaink szörnyű állapotokkal találkoztak. Elmondásuk szerint félnek az ott lakó magyar emberek és több helyen ajtót sem mertek nyitni nekik. „A panelházról már kívülről meg lehet állapítani, hogy hol laknak az úgy nevezett fészekrakók és az épületen belül a lakásokból halható kiabálások miatt több helyre be sem csöngettem”- vélekedett egy bajtársunk. Ezen a napon, szintén az Avason standoló társainkba kötöttek bele a cigányok, de szerencsére nem történt semmi komolyabb.

Este a munka után a Borház nevű nemzeti érzelmű vendéglátóhelyre mentünk, ahol nagyon finom borokat kóstolhattunk meg és emellett megvitathattuk a nap eseményeit is.

Vasárnap délelőtt újraindult az aláírásgyűjtés. A munkát ott folytattuk ahol előzőnap abba hagytuk. Az aláírások folyamatosan gyűltek és estére ismét sok ív telt meg.

A miskolci jobbikosoknak köszönjük a szívéjes vendéglátást és reméljük, hogy sokat tudtunk segíteni nekik mi, Budapestiek. A küldöttségünkben több nemzeti szervezet is képviseltette magát, köztük a Kárpát Haza Őrei mozgalom, Új Magyar Gárda, Jobbik, Magyar Nemzeti Gárda és a Jobbik Ifjúsági Tagozat.

A továbbiakban sok sikert kívánunk a Miskolciaknak és reméljük, hogy a józan ész győzni fog a felelőtlenség felett!

 

Illyés Zoltán

Jobbik Ifjúsági Tagozat

Budapesti szervező

Jobbikos hírek

A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat
Keveseknek kell bemutatni Kovács Tamást, kétszeres olimpiai bajnok bronzérm

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya