IT hírek
:: 2015. április 7. - 10:30
Csalj egy mosolyt az arcokra!

2015.04.02-án útjára indítottuk a Jobbik Ifjúsági Tagozatának egyik országos, az Önkéntesség Éve keretében megvalósítandó akcióját “Csalj egy mosolyt az arcokra” elnevezéssel.

Vágó Sebestyén országgyűlési képviselőnk és Rig Lajos országgyűlési képviselő-jelöltünk társaságában látogattunk el a sümegi Szent Kamill Idősek Otthonába, a szőci, valamint a mindszentkállai otthonokba. A lakókat egy kisebb műsorral leptük meg: egyik tagtársunk hegedűn játszott népdalokat, egy másik tagtársunk pedig húsvéti és tavaszváró költeményeket szavalt. A műsor után lehetőség volt beszélgetni politikusainkkal, akik készségesen álltak rendelkezésre a sok kérdés megválaszolására.

A „Csalj egy mosolyt az arcokra” kezdeményezésünk célja, hogy erősítsük a társadalmi felelősségvállalást: a projekt keretében idősek otthonait, gyermek-és fogyatékos otthonokat szeretnénk látogatni, egy kis műsorral kedveskedve a lakóknak, mosolyt csalva ezzel arcukra, segítve az apátiából való kiszakadásukat.

Az akció egyúttal a tehetséggondozást is szolgálja, hiszen a művészi tehetséggel megáldott fiataljaink tudásukat kamatoztathatják, jó célra használhatják azt.

Látogatásunkat szívélyesen fogadták a lakók. A népdalokat volt, aki dúdolta, a kevésbé szégyenlősek énekelték is. Nagy öröm volt látni az arcokat, a mosolyt, reményt, mit műsorunk adott számukra.

Tehát az önkéntesség keretében nem csak anyagi és fizikai segítséget, de lelki támogatást is kívánunk nyújtani. Az első alkalom rendkívül sikeres volt, így ezen felbuzdulva év végéig folytatjuk kultúrával való gyógyításunkat országszerte.

 

Kiriák Klaudia
a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya