IT hírek
:: 2017. április 5. - 13:55
Jobbik IT-sek az Összlengyel Ifjúság éves zarándoklatán

Az Összlengyel Ifjúság (MW) legfontosabb éves rendezvényének számít a szervezet 1922-es megalakulásának évfordulóin tartott częstochowai zarándoklat, melyen idén a Jobbik Ifjúsági Tagozatának delegációja is részt vett.

Az Összlengyel Ifjúság (MW) tagjai minden év áprilisának elején elzarándokolnak a dél-lengyelországi Częstochowába, hogy a Jasna Góra-i pálos kolostor híres Fekete Madonna ikonképe előtt imádkozzanak és emlékezzenek meg szervezetük megalapításáról. A híres zarándokhelyen, mely, révén ma az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend központja, számos magyar kötődéssel is bír, idén a Jobbik IT delegációja is köszöntötte lengyel barátainkat.
 
A rendezvény a kolostor előtti téren az MW tagjainak seregszemléjével és a szervezet legidősebb élő tagjának, a 101 éves Maria Mirecka-Loryśnak a köszöntőjével kezdődött, aki 1937-ben lett az Összlengyel Ifjúság tagja az akkor még Lengyelországhoz tartozó Lembergben (ma Ukrajna), majd a II. világháború idején a lengyel Honi Hadseregben szolgált.
 
 
Ezt követően a program szentmisével, majd az új tagok ünnepélyes eskütételével és konferenciával folytatódott. A konferencián Bartosz Berk, az MW elnöke a közéleti aktivizmus mai társadalomban betöltött szerepének fontosságáról beszélt. A jelenlévőket Robert Winnicki, a lengyel parlament képviselője is köszöntötte.
 
Szalay Szabolcs, a Jobbik IT Külügyi Kabinetjének vezetője beszédében gratulált az MW-nak  megalakulása 95. évfordulója alkalmából, felhívva a figyelmet arra, hogy ilyen hosszú időt csak olyan szervezet állhat ki a közéletben, mely eszmeiségét szilárd alapokra és isteni igazságokra helyezi.
 
 
A konferenciát követően a fiatalok jó hangulatú fáklyás felvonulást tartottak a kolostor körül, melynek során a lengyel nemzeti jelszavak mellett hangos „RIA-RIA-HUNGÁRIA” skandálással üdvözölték a Jobbik IT delegációját.
 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya