IT hírek
:: 2017. május 29. - 22:50
Dicsőség a hősöknek – III. Hősök napi emlékséta

Idén immáron harmadjára szervezte meg a Jobbik Ifjúsági Tagozat Kulturális Kabinetje hősök napja alkalmából a hagyományos emléksétáját a Kerepesi temetőben. Ebben az évben leginkább a kiegyezés évfordulóját, illetve Arany János kétszázadik születésnapját helyezték előtérbe, így összesen hét előadást hallgathatott meg a sok érdeklődő fiatal.

A II. Világháborús emlékműnél Varga Dániel, az Ifjúsági Tagozat országos alelnöke és a Kulturális Kabinet elnöke nyitotta meg a megemlékezést, ezt követően pedig Farkas Gergely, országos elnök és országgyűlési képviselő hangsúlyozta a hagyományok ápolásának és a hősök előtti főhajtásnak fontosságát, elvégre a Jobbik Ifjúsági Tagozat egy olyan fiatalokból álló közösség, akik a múltból való tanulást rendkívül fontosnak találják, így aztán nagyon fontos számukra a folyamatos önképzés.

 

Először Zsigmondy Vilmos sírjánál emlékeztünk meg a kiemelkedő bányamérnökről, ezután Baucsek Rajmund történész előadásában Deák Ferenc mauzóleumánál hallhattunk érdekes információkat a kiegyezés körülményeiről és a politikusról. Ezután Vitéz Barankay József és Vitéz Bertalan Árpád sírjánál hajtottunk fejet, akik a II. Világháborúban áldozták életüket a Kárpát-medencében élő honfitársainkért. Szabó Dezső, a két Világháború közötti irodalom legkiválóbb szerzőjének előadása után az ő sírjánál is gyertyát gyújtottunk, ezt követően pedig Ganz Ábrahám mauzóleumánál emlékeztünk meg. A séta utolsó állomása Arany János sírhelye volt, ahol az immáron kétszáz éves költőóriás előtt róttuk le tiszteletünket.

Mementomori. A halál a legbiztosabb pontja az életnek. Ezen az emléksétán újra emlékeztették magukat a fiatalok, hogy a halál dicsőség mindazoknak, akik életükben a hazánkat szolgálták. A Jobbik Ifjúsági Tagozatának fiataljai minden lehetőséget megragadnak, hogy az ő életük is egy szolgálat legyen hazánkért, Magyarországért.

Sarnyai Vivien

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya