IT hírek
:: 2017. január 15. - 21:46
„Aludjatok, ti áldott hőseink, pihenj te néma hadsereg!”
 
A Jobbik Ifjúsági Tagozata a doni áttörés kapcsán minden év januárjában több tucat megemlékezést tart az egész országban, felhívva az elfeledett hősök emlékére a figyelmet. A Jobbik IT számára különösen fontos a magyar hősök iránti tisztelet és a rájuk való emlékezés. Országszerte több gyertyagyújtás, önálló rendezvény, akár különböző túrák, és önkormányzati megemlékezések keretein belül hajtottuk fejünket az elfeledett doni hősök emléke előtt.
 
1943. január 13-án a 2. magyar hadsereg iszonyatos véráldozatokat szenvedett el a Don-kanyarban. Az utánpótlás hiánya és a katasztrofális felszereltség mellett reménytelen túlerővel szembeni hősies ellenállásról tettek tanúbizonyságot az ott szolgáló Honvédek, ami példaértékű lehet a mai fiatalság és az egész ország számára.
 
Lentitől Balmazújvárosig, Zalaegerszegtől Szeghalomig hazánk különböző pontjain gyulladtak meg emlékező gyertyáink, hangzottak el visszatekintő gondolataink saját szervezésű rendezvények keretében vagy épp az önkormányzati  megemlékezésekhez csatlakozva. A Jobbik IT számára különösen fontos a magyar hősök iránti tisztelet és a rájuk való emlékezés, ezért a jövőben is folytatni fogjuk megemlékező missziónkat, hogy a hősök emléke örökké megmaradjon!
 
„S nyugtasson a Donnak zúgása, mint a Tisza folyó.”
 
(az idézet dr. Zempléni Miklós, a 2.hadsereg egykori orvosa: A boldog szunnyadókhoz című verséből való)
 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya