IT hírek
:: 2013. november 13. - 18:59
Együttműködési megállapodást kötött a Jobbik IT és az Összlengyel Ifjúság

A Jobbik Ifjúsági Tagozata és az Összlengyel Ifjúság (Młodzieży Wszechpolska) november 11-én, a Varsóban megtartott Függetlenségi Menetén (Marsz Niepodłegości) erősítette meg az október 23-án, Budapesten megkötött szövetséget.

Az Összlengyel Ifjúság egy több évtizedes múltra visszatekintő hazafias szervezet, mely szerkezeti felépítésében sok hasonlóságot mutat a magyar nemzeti radikális oldal erőivel. Érthető, hogy a két nemzet közötti történelmi barátság, a közös célok és lehetőségek okán a Młodzieży Wszechpolska és a Jobbik IT már régóta baráti viszonyt ápol egymással. Ezt a kölcsönös szimpátiát most egy kettős szövetségkötés erősítette meg formálisan is. Első lépésként október 23-án, Budapesten, a Jobbik-nagygyűlésén írták alá az erről szóló dokumentumot, november 11-én pedig a lengyel nemzeti ünnepen Varsóban megtartott Függetlenség Menetén a felek megismételték az ünnepélyes aláírást.

Farkas Gergely varsói köszöntőjében kiemelte, ez a szövetségkötés több mint egy szimbolikus aktus, számos gyakorlati, már egyeztetett lépés fogja ezt követni. Már csak azért is, mert a hazafias erők mind Lengyelországban, mind pedig Magyarországon kemény küzdelmet folytatnak a nemzeti érdekek védelméért. Mozgalmainkat nem pusztán az egymás iránt érzett szimpátia és a közös értékrend köti össze, de a fiatalokat sújtó hasonló problémák is, például az elvándorlás kérdése. Mindkét ifjúsági szervezet célja, hogy egy olyan országot teremtsenek, ahol van lehetőségük a fiataloknak boldogulni, ahol nem kényszerülnek elhagyni országukat.

Bízunk abban, hogy az együttműködés eredményes lesz, és hozzájárul a két nemzet barátságának további elmélyítéséhez és sikeres harcunkhoz a független nemzetek Európájáért és a közép-európai nemzetek szabadságáért folytatott küzdelmünkhöz.

Jobbik Ifjúsági Tagozat

Együttműködési megállapodás - Jobbik Ifjúsági Tagozat - Összlengyel Ifjúság

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya