Jobbikos hírek
:: 2013. június 25. - 18:17
Elképesztő a Kúria időhúzása

Bár bíztunk és bízunk az igazság felülkerekedésében, elképesztőnek tartjuk a Kúria időhúzását, ami a mai döntés kihirdetésének elnapolása okán állt elő. Tudjuk ugyanis, hogy minden egyes nappal újabb családok kerülnek bajba, és válik helyzetük még nehezebben javíthatóvá – a hitelkárosultaknak egyszerűen nincs még egy évük arra, hogy a problémakör megoldására várjana- írta közleményeben Z.Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Jobbik rendre három frontot emel ki, ha a devizához kapcsolt hitelek áldozatainak megsegítéséért folytatott fellépésről beszélünk: a jogi, a politikai és az utcai frontokat.

Politikai téren a megoldási javaslatok lehető legszélesebb tárházát vonultattuk fel a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosításától a károsultak kártérítéséig, a kilakoltatási moratórium meghosszabbításától a törvényszék előtti soronkívüliségig, illetékmentességig, illetve a teljes végrehajtói "iparág" felülvizsgálatáig. A kormányzat jobbára lesöpörte a civilekkel együtt kidolgozott javaslatainkat, "kiszárítva" a politikai utat- közölte a képviselő.

Hozzátette: a Kúria a döntési jog korábbi Brüsszelbe utalásával és a mostani időhúzással pedig sok károsult szemében azt a látszatot kelti, hogy senki sem áll mellettük: nem védi őket sem paragrafus, sem állami hatóság.

Éppen ezért az utcai megmozdulások állandósulására lehet számítani, amely terep a Jobbik számára sem idegen- hangsúlyozta Z.Kárpát Dániel. "Így amellett, hogy kormányra kerülésünk esetén haladéktalanul megoldjuk a devizához kapcsolt hitelek miatt előállt problémákat, a Devizahiteles Kerekasztal mellett továbbra is erőltetjük megoldási javaslataink keresztülvitelét, megalkuvás nélkül kiállunk minden károsult mellett. Egyben felszólítjuk az állami szerveket és a kormányzatot, hogy ragadják meg az utolsó lehetőséget: kérlelhetetlen keménységgel számoltassák el az érintett pénzintézeti szereplőket, s addig is állítsák le a kilakoltatásokat! Ha ez nem történik meg, a civilek bizonyára nem fogják feladni igazukat, a Jobbik pedig minden jogszerű eszközzel támogatni fogja őket" - jegyezte meg a képviselő.

Ám a rendcsinálás álláspontunk szerint az állam kutya kötelessége lenne, amit el is fogunk érni, hiszen már az is szégyen, hogy erre egyáltalán fel kell hívnunk a figyelmemet - zárta közleményét a politikus.

alfahir.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya