IT hírek
:: 2014. augusztus 16. - 12:52
Élménymorzsák a Jobbik IT nyári táborából

Múlt héten zajlott a X.EMI tábor Erdélyben, ahol a tavalyi év létszámát is túlhaladva, több mint 150 IT-s vett részt. A hét napot a Gyergyói-medence szépsége, az új barátságok születése, az összetartozás élményének megtapasztalása és a számtalan remek program tette felejthetetlenné. Az alábbiakban maguk a résztvevők foglalják össze pár mondatban azt, hogy számukra melyek voltak azok a benyomások, élmények, mozzanatok, amelyek miatt egy életre szívükbe vésődött Borzont neve.

„Számomra a legnagyobb élményt az EMI-táborban a focibajnokság döntőjében nyújtott szurkolás jelentette. Legalább 50-60 szívből szurkoló, fergeteges hangulatot teremtő IT-s tagtársammal együtt biztattuk a végül győztes Jobbik IT-s csapatot. A helyiek csodálkozva, de egyben irigykedve néztek minket, hogy milyen elszánt, összetartó és baráti társaság a miénk.” (Bana Tibor)

„A legnagyobb élményem az volt többek között, hogy Vona Gáborral kártyázhattam és hogy nyertünk a csapat versenyen. Legjobb koncertként a Kárpátia fellépését emelném ki, emellett nagyon tetszett Murányi Levente előadása is.” (Barhács Róbert)

„Azt hiszem a tábor elérte a kitűzött célokat. Persze iszogattunk és buliztunk is, nagyszerű koncertek és előadások is voltak... De a tábor igazi célja az volt, hogy összekovácsolja a magyar fiatalságot, mindegy, hogy a Kárpát medence melyik részéből is jöttünk! Világraszóló barátságok kötődtek és úgy jöttem haza (remélem a többiek is), hogy legyen már 2015 nyara és legyen újra EMI tábor. Fantasztikus volt minden!” (Horváth András)

„Ha meg kellene neveznem, hogy mi tetszett az elmúlt héten a legjobban, nem tudnék dönteni, maximum felsorolni, hogy mikben vettem részt, hiszen amibe belekezdtem, minden nagyon jó volt :) A koncerteken a közvetlen előadók... Hihetetlen jó érzés volt, hogy bárhova odacsapódtam, befogadtak, s együtt buliztunk tovább. A tündéri mentősök, ápolók, akik egész héten gondját viselték a fájós térdemnek. :) A szekszárdi IT nagy része ott volt ebben a táborban, aminek köszönhetően nem csak tökéletes hangulatú IT-vé varázsolt minket az erdélyi vidék, hanem egy összetartó, szeretetteljes baráti körré. Köszönöm, hogy ott lehettem! :)” (Marosi Evelin)

"A legnagyobb élmény számomra az volt, hogy mi, Jobbik IT-sek együtt vettünk részt közös programokon, kiállva büszke nemzetünk mellett. Személy szerint számomra a csúcspont az volt, amikor a Kárpátia együttessel közösen a koncert végén a Székely himnuszt énekeltük. Számomra ez leírhatatlan élmény volt."  (Molnár Zoltán)

"Az EMI - tábor legjobb élménye számomra az volt, amikor a rajzolt határok ellenére egymás mellett sátoroztunk az erdélyi magyarokkal, elevenítettük fel közös szokásainkat, énekeltük hangosan a Székely Himnuszt. Bár a felrajzolt határok más országba sorolnak minket, szívünk mélyén mindannyian magyarok vagyunk és most személyesen is megtapasztalhattam, hogy sem nyelvileg sem hazaszeretetben nem különbözünk egymástól." (Böszörményi Adrienn)​

„Életemben először jutottam el az EMI-táborba. Az évek során sok jót hallottam már az Erdélyi Magyar Ifjak által rendezett fesztiválról, de nem hittem, hogy ekkora élményben lesz részem. Sok új barátot találtam és voltak ott Ismerős Arcok is :) Jövőre újra jelentkezni fogok, hiszen Miénk a jövő!” (Veres Zsófia)

„Igaz, hogy több volt az eső mint tavaly, de ez a hangulaton nem sokat rontott. A Gyergyói medence csodálatosan szép otthont ad a tábornak és a székely emberek megismerése, a velük való beszélgetés is hatalmas élmény. Fontos megismernünk a külhoni magyarság helyzetét!” (Molnár Enikő)

„Ritkán adatik meg az embernek, főképpen egy magamfajta Alföldi lánynak, hogy reggel, mikor álmosan kinéz a sátorból, csodálatos hegyeket lát maga körül és friss hegyi levegőt szippanthat. Élvezetes volt hallgatni a sok érdekes előadást, legyen az történelmi jellegű vagy inkább a lélekhez szóló. Berecz András meséi mosolyt csaltak az arcunkra, Böjte Csaba igehirdetése pedig olyan mélyen a szívünkig hatolt, hogy nem felejtjük el soha.” (Fáber Erika és Harmati János)

„Engem idén is a közösségi élmény fogott meg leginkább. Nagyon jó látni, ahogy az ország különböző pontjain élő, addig egymás számára ismeretlen fiatalok között köttetnek barátságok, a visszahúzódó emberek pedig nyitottabbá, felszabadulttá válnak. Ezek mellett mindig jól esett körbefuttatni a tekintetemet a gyergyói hegyeken és érezni, hogy itthon vagyunk!” (Kovács Áron)

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya