Hibaüzenet

A megadott temporary://file8YNsWe fájl nem másolható, mert a célkönyvtár nincs megfelelően beállítva. Ez a fájlok vagy könyvtárak jogosultsági problémáinak esetében gyakran előfordul. További információ a rendszernaplóban található.
IT hírek
:: 2013. március 26. - 20:51
Emlékezés a Kádár-korszak legfiatalabb áldozatára

Mansfeld PéterA Jobbik Ifjúsági Tagozat megemlékezést tartott Mansfeld Péter, az 1956-os forradalom ifjú mártírjának tiszteletére. A rendezvényre a II. kerületi emlékműnél került sor, ahol a rossz idő ellenére több tucat ember jelent meg, hogy méltóképp adózzanak annak a kitüntetett ipari tanuló fiúnak a hősiessége előtt, akit egy terrorbanda vezérének kiáltottak ki mindazért, mert kivégzéséig hű maradt az elveihez. A forradalom idején a Széna téri ellenálló csoporthoz csatlakozott.

Ő azon pesti srácok egyike, akit a kommunista rendszer saját propagandájának az erősítésére használt fel, hogy aforradalmat köztörvényes bűnözők lázadásaként állítsa be. A rendezvényen többek az emlékezés fájó hangján szóltak a jelenlevőkhöz.

Murányi Levente, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, 56–os elítélt saját keserű tapasztalatain át jelenítette meg 1956 borzalmait. Rávilágított arra, hogy azok a borzalmak, melyeknek a legkegyetlenebb példája Mansfeld Péter méltatlan elítélése, majd kivégzése, abban a korban mindennaposnak és természetesnek számítottak. Úgy értékelte, hogy e ifjú alakja és cselekedete szimbóluma az egész nemzet akkori bátorságának és helytállásának.

Farkas Gergely, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője beszédében kifejtette, hogy Mansfeld viselkedése a jelen fiataljainak követendő példa, hiszen a harc nem ért véget ’56–ban, csak a helyzet és az eszközök változtak. A képviselő szerint méltatlan, hogy míg Mátsik György, ügyész vérgőzös vádbeszédének, s Biszku Béla helyeslésének több százezer forintos kommunista luxusnyugdíj a jutalma, addig egy ártatlan fiú értelmetlen halála a mai napig nem kapja meg a kellő tisztességet.

Takács Adrián, az Ifjúsági Tagozat megyei szervezője elmondta, hogy szót kell emelnünk az igazság mellett, mert a bűn nem akkor teljesedik be, mikor elkövetik, hanem amikor megtanítanak, illetve kényszerből vagy gyarlóságból megtanulunk együttélni a korábban elkövetett bűnnel. Kifejtette, ahhoz, hogy a jövő valóban a miénk legyen, nagyon sok bátor kiállású Mansfeld Pétrre lesz szükségünk, hiszen jobbikosként, nem kisebb harcot vívunk, mint ’56 fiataljai.

A rendezvény színvonalát emelte az Újpesti Ifjúsági Tagozatból Molnár Enikő szavalata.

A megemlékezés zárásaként koszorúzással tisztelegtek a megjelentek Mansfeld Péter emlékműve előtt.

Rapavi Zsolt

Jobbik Zuglói Ifjúsági Tagozat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya